Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Érmes fiatal karatékák
Demeter Zsolt mester (balról a második) és a Soproni MAFC karate Waido Fight Academy versenyzői a budapesti utánpótlás magyar bajnokságon

Korosztályos kyokushin vb-n nyert a soproni Pál Patrik

Érmes fiatal karatékák

| Munkatársunktól | Sport

Számtalan érmet gyűjtöttek a Soproni MAFC karate Waido Fight Academy versenyzői – a fiatalok a küzdősport kyokushin stílusát űzik.

Először egy kiskunmajsai versenyen léptek tatamira az ifjú sportolók, itt Varga Boglárka, Máté Rajmond és Pál Patrik első, Salga Hanna, Takács Botond második, Békés Dorina és Szajkovics Bálint harmadik helyezést ért el. A szentesi kyokushin karate korosztályos világbajnokságon Pál Patrik kemény küzdelmeket követően ukrán és görög társa mellett a dobogó legfelső fokáig jutott, bajnokként tért haza. Máté Rajmond, Németh Dzsenifer, Varga Boglárka és Békés Dorina bronzérmet szerzett a megmérettetésen. – A szentesi verseny remek lehetőséget biztosított arra, hogy sportolóink külföldi karatékákkal összemérjék magukat, és klubunk hírét vigyék – mondta Demeter Zsolt klubvezető.

– Az ősz Budapesten, az utánpótlás magyar bajnokságon fogadott minket. Több mint 400 harcos közül korosztályát és súlycsoportját megnyerve lett bajnok Németh Regina, Késmárki Antónia, Máté Rajmond és Pál Patrik. Ezüstérem csillogott Ferenczi Csenge és Szajkovics Bálint kezében, a dobogó harmadik fokára pedig Késmárki Ádám, Kis Ágoston, Takács Botond és Varga Boglárka állhatott fel.

A Soproni MAFC karate egyesület jövő hónapban indítja Kid’s Smart Gymnastics csoportját, ahol cél az idegrendszeri érés mozgás általi játékos fejlesztésének segítése a gyerekeknél.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.