Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Első lett a testépítő
Nagy Márton 11 éve foglalkozik testépítéssel, a versenyekre edző nélkül készül fel

Első lett a testépítő

| Munkatársunktól | Sport

Világbajnok lett a soproni Nagy Márton a Riminiben rendezett INBA naturál testépítő világbajnokságon. A 28 éves fiatalember a mí­­nusz 185 centiméter kategóriában szerezte meg az első helyet.

– Nagy sikernek tartom az első helyezést, főleg azért, mert 11 éve foglalkozom testépítéssel, de nincs edzőm, egyedül készülök fel a megmérettetésekre – mond­­ta Nagy Márton. – Videofelvételekről tanultam meg, hogyan kell helyesen pózolni, miként csinálták ezt a testépítők korábban, milyenek a mai trendek. Ez nagyon fontos a ver­­senyeknél, hiszen hiába kellően izmos valaki, ha ezt nem tudja bemutatni, nem lehet eredményes. 

A fiatalember elmondása szerint a versenyeken az izomtömeg, a megfelelő szálkásság, az arányosság, a szimmetria és a versenyzőről kialakult összkép határoz a helyezéseknél.

– A naturális testépítésben hiszek, a megfelelően összeállított étrend, táplálékkiegészítők és rengeteg edzésmunka szükséges a legjobb forma eléréséhez. Az utóbbi 4–5 hónapban minden nap edzettem, enélkül nem lett volna meg a világbajnoki cím – tette hozzá Nagy Márton.

A sportoló célja, hogy eljusson a 2018-as naturál testépí­tő olimpiára, amelyet évről évre Las Vegasban rendeznek. Eh­­hez az Elit Tour versenyeken kell megfelelő számú pontot összegyűjteni.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.