Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Első hűség napi túra
A hűség napi túra résztvevői 7,5 és 17 kilométeres távok közül választhattak Fotó: Németh Péter

Első hűség napi túra

| Munkatársunktól | Sport

Idén már nemcsak a futóknak, hanem a gyaloglás kedvelőinek is lehetőségük volt kapcsolódni a hűség napjához. A túrázók számára egy 7,5 és egy 17 kilométeres táv jelentette a kihívást múlt szombaton.

– A világ gyalogló naphoz kötődő túránk olyan jól sikerült, hogy többekben felmerült: télen is kellene hasonló sporteseményt szervezni – mondta el Kósa István, a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség elnöke. – Sopronban december 14-e kiemelt időpont, ezért szerveztük meg idén először a hűség napi túrát.


A rövidebb és a hosszabb túra résztvevői is a Tercia Hubertusz parkolójából indultak a határ irányába, majd onnan gyalogoltak vissza a kiinduló pontig.

A gyalogosok ez alkalommal is kaptak ajándékot: a hűség napi túra emlékére készített pólókat vehettek át a szervezőktől, emellett a célállomáson forralt bor és tea várta azokat, akik a zord időben sikeresen teljesítették a távokat.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.