Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Élni kell a bizalommal
– A feladatom az, hogy ha sérülések, betegségek fordulnak elő, akkor a rutinosabb játékosok helyére tudjak lépni – mondta lapunknak Csendes Péter (a képen jobbra). Fotó: Wölfinger Béla

„Maximálisan kihasználom a nekem jutó játékperceket”

Élni kell a bizalommal

| Munkatársunktól | Sport

Vastapssal jutalmazta a közönség az SKC fiatal irányítója, Csendes Péter játékát az Alba Fehérvár ellen. A 18 éves kosaras több fronton teljesít: az SKC mellett a SMAFC-ban, a Sportiskola U18-as csapatában, valamint az SKC U20-as együttesében is szerepel.

– Milyen volt a pályán az Alba Fehérvár, majd a Szolnok ellen a felsőházi rájátszásban?

– Úgy érzem, tényleg jól ment a játék, plusz energiákat tudtam adni a csapatnak, nagy élmény volt a felsőházi rájátszásban szerepelni. Hozzá kell tennem, hogy rutinos irányítónk, Halász Ákos és fiatal csapattársam, Fazekas Csabi is betegek voltak a meccs előtt, ennek is köszönhető, hogy bizalmat szavazott nekem a szakmai stáb.

– Győztes meccseken játszottál ismét a nagycsapatban, mennyire voltak fontosak ezek a sikerek?

– Az egész csapat hangulatának, lelkiállapotának jót tesz a győzelem, sok vereségünk volt előtte, több egylabdás meccset veszítettünk el. Azért is kellett a Fehérvárt megverni, mert így maradt esélyünk arra, hogy a negyedik vagy akár a harmadik helyről várjuk majd a rájátszást. Óriási dolognak tartom, hogy itt lehetünk, a hazai topcsapatok ellen játszhatunk a középszakaszban.


– Hogy értékeled a saját teljesítményedet a szezon eddigi mérkőzésein?

– Összességében elégedett vagyok, 18 évesen itt lehetek a felnőtt keretben. A feladatom az, hogy ha sérülések, betegségek fordulnak elő, akkor a rutinosabb játékosok helyére tudjak lépni. Úgy érzem, hogy azokat a játékperceket, amelyek nekem jutottak, maximálisan kihasználtam – és ezt magam mellett mondhatom a többi fiatal játékos nevében is.

– Az SKC nagycsapata mellett több együttesben is szerepelsz, hogy bírod a tempót?

– Valóban komoly terhelést kapok, hiszen a Sportiskola U18-as, az SKC U20-as, valamint a SMAFC felnőtt csapatának is játékosa vagyok. Természetesen az SKC a legfontosabb, de ha lehetőségem van, a többi együttesben szívesen pályára lépek, bírom a sorozatterhelést. A heti meccsek időpontjától is függ, mikor melyik csapatban tudok játszani. Például az elmúlt hetekben többet játszottam a SMAFC-ban, sikerült is kiharcolni a bent maradást az NB I. B-ben.


– 18 éves vagy, mik a terveid?

– Idén érettségizek a Berzsenyiben, jelentkeztem a Testnevelési Egyetemre, de továbbra is a kosárlabda az elsődleges az életemben. Úgy érzem, bízik bennem a szakmai stáb, jövőre pedig Fazekas Csabi és Werner Viktor sem számít már U23-as játékosnak, a fiatal szabály tehát rájuk már nem vonatkozik, így több játéklehetőséghez juthatok, amiért azonban továbbra is sokat kell dolgoznom.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.