Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Egyre népszerűbb a soproni e-foci

| Köves Andrea | Sport

Egyre sikeresebb az SC Sopron eSport szakosztálya: tavaly ősszel feljutottak a harmadosztályból a másodosztályba. A kialakult járványhelyzetben egyre többen űzik az online sportot.

Míg hazánkban az utóbbi években kezdett teret hódítani az e-sport, addig a világ más részein már régóta tömegeket vonz a versenyszerű videojáték. Az SC Sopron e-sportolói az online térben a FIFA futballszimulátor aktuális szériájával játszanak, a csapatot ugyanúgy 11 játékos alkotja, mint a hagyományos futballmérkőzéseken. Az együttest Pető Norbert szakmai vezető irányítja, aki játékosként is szerepet vállal a meccseken, az edzői posztot Majer Gábor foglalja el. A rendszeres, heti két–három közös edzés ennél a sportnál sem maradhat el.  

– Az elektronikus focivilágban ugyanúgy vannak igazolások, csapatépítési stratégiák, mint a hagyományos futballban – avatott be a részletekbe Majer Péter, aki nem csupán e-sportoló, hanem egyben az SC Sopron kapusa. – Hatalmas koncentrációra van szükség, nagyon fontos a fegyelem. Ez a játék remekül fejleszti a reflexeket is, ráadásul türelemre tanít, nem utolsó sorban remek stresszoldó, kikapcsoló tevékenység. Tény, hogy akár függőséget is okozhat, ezért inkább középiskolás kortól javaslom.

Az SC Sopron eSport szakosztályát túlnyomó részben soproniak alkotják, a Hungarian Pro Clubs League nevű bajnokságban szerepelnek. Szép sikernek könyvelték el a másodosztályba jutást, a jövőben szeretnének még feljebb lépni a ranglistán. A bajnokság kezdete óta nyolc fordulót tartottak, jelenleg a hatodik helyen állnak, de nagyon kicsi a különbség a csapatok között, így a bajnokság végéig még sok minden történhet. Ez a sport nem korosztályhoz kötött, így a csapattagok között akad 16 és 40 éves is. A mostani korlátozások közepette, amikor szünetelnek a hagyományos futballmérkőzések, még nagyobb figyelem fordul az e-sport felé, így az élőben közvetített meccseket egyre többen követik. A szakosztály nyitott az elektronikus sport iránt érdeklődők felé.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.