Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Egy év múlva lesz az olimpia

| MTI | Sport

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg 2020 nyarán (július 24. – augusztus 9.), az eredeti időpontban az olimpiai játékokat, jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Három olimpiát nem tartottak meg eddig (1916, 1940, 1944), valamennyi háború miatt maradt el.

Az indoklásban azt írják: a WHO-tól kapott információk alapján a NOB elnöke és Japán miniszterelnöke úgy döntött, hogy jelen körülmények között nem tartható meg az olimpia, de 2021 nyaráig mindenképp meg kell rendezni a játékokat. Hétfőn már ki is jelölték az új időpontot, amely 2021. július 23. – augusztus 8.  

A halasztás tetemes összegbe, szakértők szerint 670 milliárd jenbe kerülhet Japánnak. Az olimpiai lángot március 12-én, 19 héttel az olimpia előtt gyújtották meg a görögországi Olümpiában, egy nappal azután, hogy a WHO világjárványnak minősítette a koronavírus-járványt.

– Meggyőződésem, hogy a halasztás pozitív hatással lesz az ötkarikás mozgalomra. Az alternatívák közül a legjobbat választotta a NOB – mondta Kulcsár Krisztián, a MOB főtitkára. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.