Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eb-n a női kosárlabdázók
– Büszkén mondhatom, hogy szerintem jelenleg nagyon erős csapat a mienk – nyilatkozta ­Varga Alíz. Pénteken és szombaton is összecsapott a magyar, valamint a spanyol női kosárlabda-válogatott Sopronban. Fotó: MTI – Katona Tibor

Varga Alíz: „Minden energiámmal azon vagyok, hogy segítsem a válogatottat”

Eb-n a női kosárlabdázók

| Rázó László | Sport

Egy vereséggel és egy győzelemmel hangolt a magyar női kosárlabda-válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságra városunkban. A Sopron Baskettől Varga Alíz és Határ Bernadett is a nemzeti együttesben szerepelt a spanyolok ellen. Varga Alízt kérdeztük.

– Milyen volt soproni játékosként a válogatottal hazai pályán szerepelni?

– Mindig jó érzés, ha a nemzeti együttes tagja lehetek, az pedig kimondottan újdonság volt számomra, hogy az edzőtábort és két edzőmeccset is hazai környezetben, a soproni csarnokban rendeztek meg. Úgy érzem, ezek pluszt adtak nekem, maximálisan feltöltődve utazhattam el Szlovéniába.

– Tavasszal azt nyilatkoztad, hogy akkor leszel elégedett, ha a nyári Eb-n is a válogatott tagja leszel, bejött, amire számítottál?

– Igen, ezzel a helyzettel azt hiszem, tökéletesen elégedett lehetek, hiszen 21 évesen elértem azt, hogy bekerüljek a nemzeti együttes 12-es keretébe, és ott lehetek egy nagy világeseményen, a kontinenstornán. Nagyon boldog vagyok, ugyanakkor sportolóként abban is bízom, hogy megkapom a játéklehetőséget az Eb-n, és élni is tudok vele. Minden energiámmal azon vagyok, hogy segítsem a válogatottat.

– Milyen szereplésre számítasz a kontinensviadalon?

– Nyilván minden csapatnak az a célja, ha egy tornára elutazik, hogy azt megnyerje. Persze nem lehetnek túlzott elvárásaink, de részemről mindenképpen cél, hogy a csoportunkból továbbjussunk. Utána már bármi előfordulhat, lényeg, hogy a maximumot kihozzuk a csapatból. Büszkén mondhatom, hogy szerintem jelenleg nagyon erős együttes a magyar válogatott, egyáltalán nem volt véletlen, hogy – még ha edzőmeccsen is, de – legyőztük az Eb egyik esélyesének számító spanyolokat.

– Melletted Határ Bernadett is játszott a soproni meccseken, az ő jelenléte mennyit számít a válogatottnak?

– Nagyon örültem én személyesen, de az egész csapat is, vártuk már, hogy Betti ismét velünk legyen. Már a jelenléte is önmagában sokat jelent a válogatottnak, de a soproni meccseken a pályán is bizonyított. Ő is tudja, hogy időbe telik, amíg sérülése után kellő meccsrutint szerez, és csúcsformába lendül. Ugyanakkor a legfontosabb az, hogy játszhat a válogatottban, ez óriási lökést ad az egész csapatnak.

A D-csoportban játsszunk az Eb-n: A csoportmeccseken Szerbia, Törökország és Szlovákia lesznek a mieink ellenfelei. Székely Norbert szövetségi kapitány csapata a szlovén fővárosban, Ljubljanában játssza mérkőzéseit. A program: június 15., csütörtök 12.15: Szlovákia–Magyarország, június 16., péntek 12.15: Magyarország–Törökország, június 18., vasárnap 15 óra: Magyarország–Szerbia.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.