Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dobogón a BMX-esek
A soproni rendezésű BMX ob-n komoly sikereket értek el városunk sportolói Fotó: Griechisch Tamás

Dobogón a BMX-esek

| Munkatársunktól | Sport

Tizenhét soproni BMX-es is dobogóra állhatott a soproni országos bajnokságon. A jereváni pálya július végén adott otthont a rangos megmérettetésnek, ahol megrendezték a Magyar Kupa első fordulóját is.

A szervező BMX Sopron SE már az indulás előtt elmondhatta, hogy nagy sikert ért el: az országos bajnokság küzdelmein ugyanis közel nyolcvan versenyző állt rajthoz, ez pedig azt jelenti, hogy két és félszer annyi sportoló érkezett városunkba, mint a tavalyi ob-ra. A megnövekedett mezőnyben a soproni klub adta a versenyzők mintegy felét.  

– Összességében elmondható, hogy a soproni versenyzők a hazai pályán parádésan szerepeltek – nyilatkozta Lendvay Márta, a BMX Sopron SE titkára. – Az amatőr és licensszel rendelkező versenyzőket is nézve a dobogós helyezettek fele, 17 fő a BMX Sopron SE tagja. Nagy öröm volt látni ismét soproni színekben Prájczer Pétert (3. hely), aki korábbi emblematikus alakja a BMX sportágnak. Szintén rajthoz állt Mészáros Krisztián (4. hely), a soproni „úthenger”, aki most is megcsillogtatta elismerésre méltó tudását.

A licensszel rendelkező versenyzők kategóriájában az U7-es korosztályban Réczeg Bence 2., Kovács Dömötöri Levente 3. lett. Az U11-esek mezőnyében Lengyel Gellért bajnoki címet szerzett, Mészáros Maxim pedig 3. lett. Az U13-asok között Farkas Bendegúz az összes futamban az élre törve szerezte meg az aranyérmet, Csuport Ádám pedig a szintén előkelő 3. helyen végzett. U15-ben Torma Zalán állhatott a dobogó legfelső fokára, mögötte Czisztler Dániel lett a második.

– A soproni országos bajnokságon népes volt az amatőr versenyzők tábora is – tette hozzá Lendvay Márta. – A tömegbázis kiépítése klubunk egyik fontos célkitűzése, úgy érzem, ebben is jó úton járunk. Egyesületünk nagyon sokat készült az országos bajnokságra, kemény és áldozatos munka eredménye volt ez a kiváló hangulatú, saját rendezésű BMX ob. Köszönjük a soproni szülőknek és segítőknek a helytállást a színvonalas verseny idején!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.