Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Diákolimpiai ezüstös karatésok

| Munkatársunktól | Sport

Két ezüstérmet szereztek az április végén, Ercsiben megrendezett XVI. Ippon Shobu Karate Diákolimpia döntőjében a soproni versenyzők. Városunkat két egyesület három fiatalja képviselte a megmérettetésen, amelyre több mint 500 nevezés érkezett.

A soproniak közül elsőként a Shotokan Tigrisek Sportegyesület képviseletében Gáncs Adrienn lépett tatamira formagyakorlatban. A Széchenyi István-gimnázium tanulója a négyesdöntőben ezüstérmet szerzett. Gáncs Dávid, a Vas- és Villamosipari Szakképző iskola diákja először katában, majd küzdelemben is keményen dolgozott, és az erős, sok versenyzőt felvonultató mezőnyben mindkét számban az 5–8. helyig jutott. Harmadiknak a Bushido-Vidadukt SE versenyzője, Szerelem Nikolett mérette meg magát küzdelemben. Az Eötvös József-gimnáziumba járó karatéka végig szépen küzdött, és csak a döntőben talált legyőzőre, így szintén ezüstérmet szerzett. 

– A Shotokan Tigrisek Egyesületnek idén is aktív karatés éve lesz – mondta Gáncs Krisztián, az egyesület elnöke. – Júliusban Hradec Kralovéban a SKIF-világbajnokságon 3 versenyzővel veszünk részt. A februári sikeres lengyel–magyar edzőtábor és verseny után a novemberi tigrisek karate kupát is nemzetközi mezőny részvételével, cseh, lengyel, szlovák, osztrák és magyar versenyzőknek rendezzük meg. Ez annak köszönhető, hogy az egyesület sikeresen szerepelt és nyert támogatást a V4 országok szervezetei számára kiírt pályázaton. Előreláthatóan 200 karatés fog edzőtáborozni és versenyezni 3 napon át, közben az edzőknek szakmai továbbképzéseket tartunk.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.