Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Diákolimpiai ezüstös karatésok

| Munkatársunktól | Sport

Két ezüstérmet szereztek az április végén, Ercsiben megrendezett XVI. Ippon Shobu Karate Diákolimpia döntőjében a soproni versenyzők. Városunkat két egyesület három fiatalja képviselte a megmérettetésen, amelyre több mint 500 nevezés érkezett.

A soproniak közül elsőként a Shotokan Tigrisek Sportegyesület képviseletében Gáncs Adrienn lépett tatamira formagyakorlatban. A Széchenyi István-gimnázium tanulója a négyesdöntőben ezüstérmet szerzett. Gáncs Dávid, a Vas- és Villamosipari Szakképző iskola diákja először katában, majd küzdelemben is keményen dolgozott, és az erős, sok versenyzőt felvonultató mezőnyben mindkét számban az 5–8. helyig jutott. Harmadiknak a Bushido-Vidadukt SE versenyzője, Szerelem Nikolett mérette meg magát küzdelemben. Az Eötvös József-gimnáziumba járó karatéka végig szépen küzdött, és csak a döntőben talált legyőzőre, így szintén ezüstérmet szerzett. 

– A Shotokan Tigrisek Egyesületnek idén is aktív karatés éve lesz – mondta Gáncs Krisztián, az egyesület elnöke. – Júliusban Hradec Kralovéban a SKIF-világbajnokságon 3 versenyzővel veszünk részt. A februári sikeres lengyel–magyar edzőtábor és verseny után a novemberi tigrisek karate kupát is nemzetközi mezőny részvételével, cseh, lengyel, szlovák, osztrák és magyar versenyzőknek rendezzük meg. Ez annak köszönhető, hogy az egyesület sikeresen szerepelt és nyert támogatást a V4 országok szervezetei számára kiírt pályázaton. Előreláthatóan 200 karatés fog edzőtáborozni és versenyezni 3 napon át, közben az edzőknek szakmai továbbképzéseket tartunk.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.