Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Diák erőfesztivál
A középiskolai erőfesztiválon kötélhúzásban is összemérték erejüket a fiatalok

Diák erőfesztivál

| Munkatársunktól | Sport

Idén is a Széchenyi-gimnázium adott otthont a középiskolai erőfesztiválnak.

 A fiatalok több sportágat is kipróbálhattak, megmutathatták fizikai erejüket. A versenyszámok között szerepelt ingafutás, és időre függeszkedés a fiúknak, kötélmászás a lányoknak. A kötélhúzó versenyszámban tízfős csapatok indulhattak, emellett a középiskolások bizonyíthattak fekvenyomásban és szkanderben is.

– Több évtizedes hagyománya van az erőfesztiválnak Sopronban – mondta Nyikos Tivadar szervező, a Széchenyi-gimnázium testnevelő tanára. – Amellett, hogy ezzel is a sportos–egészséges életmód felé irányítjuk a fiatalokat, arra is lehetőséget szeretnénk teremteni, hogy a legtehetségesebb diákok versenyszerűen sportolhassanak. Manapság nagy divat konditerembe járni, mi pedig azt szeretnénk, hogy a fiatalok ne öncélúan emeljék a súlyokat, hanem mutassunk nekik utat: váljanak például dobóatlétává, próbálják ki az erőemelést vagy más erősportot!

Az idei középiskolai erőfesztiválon mintegy kétszáz diák vett részt.

Kapcsolódó cikkek

Dobogós soproni úszóváltó

Dobogós soproni úszóváltó

2023. 03. 15. | Köves Andrea

A százhalombattai rövid pályás masters országos úszóbajnokságon ezüstérmes lett a soproni mix (két nő, két férfi) gyorsváltó csapat. Ezzel újabb színf...