Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Diák erőfesztivál
A középiskolai erőfesztiválon kötélhúzásban is összemérték erejüket a fiatalok

Diák erőfesztivál

| Munkatársunktól | Sport

Idén is a Széchenyi-gimnázium adott otthont a középiskolai erőfesztiválnak.

 A fiatalok több sportágat is kipróbálhattak, megmutathatták fizikai erejüket. A versenyszámok között szerepelt ingafutás, és időre függeszkedés a fiúknak, kötélmászás a lányoknak. A kötélhúzó versenyszámban tízfős csapatok indulhattak, emellett a középiskolások bizonyíthattak fekvenyomásban és szkanderben is.

– Több évtizedes hagyománya van az erőfesztiválnak Sopronban – mondta Nyikos Tivadar szervező, a Széchenyi-gimnázium testnevelő tanára. – Amellett, hogy ezzel is a sportos–egészséges életmód felé irányítjuk a fiatalokat, arra is lehetőséget szeretnénk teremteni, hogy a legtehetségesebb diákok versenyszerűen sportolhassanak. Manapság nagy divat konditerembe járni, mi pedig azt szeretnénk, hogy a fiatalok ne öncélúan emeljék a súlyokat, hanem mutassunk nekik utat: váljanak például dobóatlétává, próbálják ki az erőemelést vagy más erősportot!

Az idei középiskolai erőfesztiválon mintegy kétszáz diák vett részt.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.