Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Cél a középmezőny
Csaplár-Nagy Arnold vezetésével jól kezdte az évet a SMAFC férficsapata Fotó: Németh Péter

Cél a középmezőny

| Munkatársunktól | Sport

Kiválóan kezdte az idei évet a SMAFC NB I. B csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az egyetemi együttest az idei évtől új vezetőedző, Csaplár-Nagy Arnold irányítja.

Első hat meccse után öt győzelemmel és mindössze egy vereséggel áll az NB I. B csoportos bajnoki tabella élmezőnyében a SMAFC együttese. Ősztől új vezetőedző, a soproni kosárlabdakörökben jól ismert Csaplár-Nagy Arnold irányítja a szakmai munkát. Az új szakvezető új szemléletmódot is hozott a csapathoz. 

– Több mint 10 éve látom testközelből az NB I. B csoport küzdelmeit, sokáig játszottam is ebben az osztályban, így elmondhatom, hogy komoly rutinom van a hazai másodosztályban – mondta a vezetőedző, aki korábban játékosként több évig szerepelt a SMAFC-ban és a Sopron KC együttesében. – A korábbi időszakban a támadásokon volt a hangsúly, ezen változtattunk a mostani szezontól. Az általam képviselt játékfilozófia szerint a védekezés legalább olyan fontos, ez a játékunk alapja. Ezután következhet a szintén szervezett csapatjátékon alapuló támadásépítés. Szeretném látni, hogy a srácok ebből a játékfelfogásból minél többet megvalósítanak a pályán. Eddig jók a tapasztalatok, kiválóan kezdtük a szezont, de hosszú még a bajnokság.

A vezetőedző hozzátette: a csapat játékoskeretét sikerült megerősíteni, a vezetőséggel egyeztetve az idei évre a bajnoki középmezőnybe kerülés a cél.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...