Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bronzérmes szinkronúszók
A balatonfüredi ob-n bravúros bronzérmet szerzett a Baptsán Réka – Turi Sára páros

Bronzérmes szinkronúszók

| Munkatársunktól | Sport

Idén Balatonfüreden rendezték meg a XXV. Utánpótlás és Felnőtt Országos Szinkronúszó Bajnokságot. A több száz magyar és külföldi versenyző között a Synchro Sopron SE három versenyzővel állt rajthoz utánpótlás korosztályban.

Az első versenyszámban, a korosztályos kötelezőkben remekül szerepeltek a lányok: a 110 indulóból álló, erős mezőnyben Baptsán Réka a 4., Götz Lilien 14., Turi Sára pedig a 26. helyen végzett.


– A lányoknak nem volt egyszerű dolguk: csak nyáron hozták nyilvánosságra, hogy a versenyt már a FINA jövő évi szabályváltozásaival rendezik. Így csupán pár hónap maradt a felkészülésre. Mindezek ellenére szép eredményt értek el a kötelezőkben – mondta Turi Andrea, a Synchro Sopron SE edzője.
Szóló kűr versenyszámban Götz Lilien az 5. helyen zárt, az igazi sikert azonban a duó kűrben érték el a soproniak: a Baptsán Réka – Turi Sára páros a kötelezőik után a 4. helyről indult, végül pedig az eddigi legjobban futott kűrjüknek köszönhetően bronzéremmel zártak.


– A páros mindössze másfél éve állt össze. Szorgalmukkal, kitartásukkal, lelkesedésükkel csodálatos eredményt értek el. Ez köszönhető persze edzőjüknek és koreográfusuknak, Sallai Dorottyának is – tette hozzá Turi Andrea.


A Synchro Sopron SE utánpótlás csapatába továbbra is várja a 6–15 éves gyermekeket, kezdő csoportba vízbiztonsággal, haladó csoportjukba úszástudással és előképzettséggel. Érdeklődni a 30/390–2110-es telefonszámon lehet.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.