Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bravúros teljesítmény
A Sopron Basket elképesztően jól indította a szezont, jelenleg vezeti az Euroliga-csoportját. Fotó: Németh Péter

Gáspár Dávid: Büszke vagyok a lányokra és arra, hogy edzhetem őket

Bravúros teljesítmény

| Munkatársunktól | Sport

Egyedi bravúrral zárta a válogatott szünetig tartó szereplését a Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese hazai pályán tudta legyőzni az orosz sztárcsapatot, a Dinamo Kurszk együttesét. A vezetőedző szerint a siker titka a sok munka.

Az Euroligában a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető csoportot négy győzelemmel és egy vereséggel vezeti a Sopron Basket – annak ellenére, hogy rengeteg volt a sérült játékos és a hiányzó légiós. A vezetőedző szerint a kiváló eredménylista mögött nagy titkok nincsenek, sok munka viszont annál inkább volt és van a csapatnál.

– Valóban azzal szembesültünk a szezon kezdetén, hogy meghatározó játékosaink sérültek meg, illetve az amerikai kontingensből többen is még a tengerentúlon játszottak csapatukban – mondta el kérdésünkre Gáspár Dávid. – Ebben a helyzetben nem keseregtünk, nem kezdtünk el pesszimistán gondolkodni, hanem egyszerűen bíztunk abban, hogy a rendelkezésre álló keret a ránk jellemző játékfelfogással így is eredményes lesz. Mindig csak egy meccsben – a következőben – gondolkodtunk, és ebből a szituációból, az épp pályára lépő játékosokból próbáltuk kihozni a maximumot. Szerencsére sikerült, ami annak is köszönhető, hogy mindenki átérezte a feladat súlyát, felvállalta a felelősséget. Büszke vagyok a lányokra és arra, hogy edzhetem őket.

A szakember hozzátette: külön öröm, hogy két fiatal, Varga Alíz és Varga Sára is jól vizsgázott éles helyzetben, kiváló teljesítményt nyújtottak. Varga Alíz esetében a jó játék sok ponttal is társult, Varga Sára pedig kevésbé látványos, de a csapat szempontjából nagyon fontos mezőnymunkában jeleskedett.

– Ugyanakkor beszélni kell arról az öt rutinos játékosról is, akik az elejétől fogva rendelkezésre álltak – folytatta a vezetőedző. – Sok meccsünkön mindössze 7 emberes rotációt tudtunk alkalmazni, ez azt jelenti, hogy hihetetlenül nagy munka várt egy-egy játékosra. Szintén ki kell emelni az akadémisták szerepét, akik edzésen biztosították a profi körülményeket.

Gáspár Dávid szerint valóban jól néz ki most az Euroliga-tabella, hiszen az első helyen vannak a csoportban. Ugyanakkor tudják, hogy ez csak pillanatnyi állapot. Evés közben persze az étvágyuk is megjött, ahhoz azonban, hogy hasonlóan sikeresek legyenek a folytatásban is, ugyanezt a koncentrált játékot kell folytatniuk úgy is, hogy közben kiegészült a keret.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.