Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bravúr után vereség
A Sopron Basket nagy bravúrral kezdte az Euroliga-szereplését, hiszen a török sztárcsapat Galatasaray-t győzte le Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: mindössze egy ponttal győzött a Győr a bajnokságban

Bravúr után vereség

| Munkatársunktól | Sport

Fantasztikus győzelemmel kezdte meg Euroliga-szereplését a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttese a 2014-es győztes, török Galatasaray-t győzte le magabiztosan, azonban a bajnokságban Győrben egypontos vereséget szenvedett.

A török sztárcsapat ellen úgy tudott győzni a Sopron Basket, hogy a vendégek egyszer sem vezettek a meccsen. Turner, Crvendakic, Milovanovic, Jovanovic és Langhorne is átlépte a tízes ponthatárt, a ki­­egyensúlyozott csapatteljesítmény pedig magabiztos győzelmet hozott. A végeredmény: Sopron Basket – Galatasaray, 72–55.


Vasárnap Győrben léptek parkettre Fegyvernekyék. A me­­gyei rangadón csupán a meccs eleje alakult soproni szempontból ideálisan, hiszen a második negyed elején még 15 ponttal vezetett a vendégcsapat.


A Győr azonban visszajött a meccsbe és folyamatosan dolgozta le hátrányát, a hazaiaknál Goree extra teljesítményt nyújtott, hiszen 17 pontja mellett ugyanennyi lepattanót is szerzett a találkozón. A nagyszünet után még magasabb fordulatra kapcsolt a Győr, a ve­­zetést is átvették, innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek, bár többször vezetett a vendégcsapat. A végjátékban aztán Krivacsevics fontos pontjaival a Győr jutott egypontos előnyhöz, ezt pedig meg is tartotta a meccs végéig. A végeredmény: CMB Cargo Uni Győr – Sopron Basket, 78–77.


– Az Euroliga-mérkőzésen megmutattuk, hogy nemzetközi szinten is fantasztikus teljesítményre vagyunk képesek – mondta Roberto Iniguez vezetőedző. – A Győr elleni rangadón pedig bebizonyosodott, hogy hiába kezdünk jól egy találkozót, a meccsek 40 percig tartanak.


A Sopron Basket szerda este a lengyel Palkowice otthonában lép pályára, vasárnap este pedig a Cegléddel csapnak össze a Novomatic-arénában.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.