Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bokor Ákos: történelmi döntés született

| Munkatársunktól | Sport

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége előbb felfüggesztette, majd eredmény kihirdetése nélkül lezárta az égisze alá tartozó összes 2019/20-as bajnokságot. Az okokról a soproni Bokor Ákost, az MKOSZ elnökségi tagját kérdeztük.

– Miért volt szükség a bajnokságok eredményhirdetés nélküli lezárására? 

– A kialakult helyzetben nem lehetett több meccset játszani. Minden bajnokságban volt egy kialakult sorrend, de viszonylag sok mérkőzés volt még hátra. A női NB I. A csoportban az alapszakaszból csak az utolsó forduló maradt el, a férfiaknál viszont az alapszakaszt sem tudtuk befejezni, utána még középszakasz és rájátszás következett volna. Olyan mennyiségű mérkőzés volt még hátra, amely alapvetően befolyásolhatta volna a bajnokságok sorrendjének kialakulását.

– Felvetődött, hogy a felfüggesztéskor aktuális helyezések alapján hirdetnek eredményt?

– Felelősen nem dönthettünk volna másként, nem lehet egy pillanatfelvétel alapján végeredményt hirdetni. Nemcsak a profi, az amatőr és az utánpótlás-bajnokságokban sem zárult le egy kiírás sem. Ezért született ez a döntés: nem hirdettünk bajnokot, nincs kieső és feljutó sem. A szövetség egyeztetett a csapatokkal is, mielőtt a döntés megszületett volna. A jövő évi bajnokságok sorsolása a tavalyi év eredményei alapján történik. A nemzetközi szereplés lehetőségeiről később születik döntés.

– Régóta dolgozik a kosárlabdában, emlékszik hasonló szituációra?

– Nem, évtizedek óta nem volt példa hasonlóra, nagyon remélem, hogy a következő hosszú időszakban nem kényszerül majd ilyen intézkedésekre a honi kosárlabda-szövetség.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.