Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bennmaradtak a soproni tekések

| Munkatársunktól | Sport

A Soproni Sörgurítók az NB I-ben, a Turris SE és a Scarbantia pedig az NB II-ben folytathatja a következő tekebajnokságban.

 Ez azután lett egyértelmű, hogy a Magyar Teke Szövetség befejezettnek nyilvánította a 2019–2020-as bajnokságokat. Bajnokot nem hirdettek, és kieső sincs, a csapatok a tavalyi besorolás szerint kezdhetik a 2020–21-es szezont a tekebajnokságban.

Weinacht János, a Soproni Sörgurítók SE edzője és szakosztályvezetője elmondta: hat forduló volt hátra az NB I-es bajnokságból, amikor a járványhelyzet miatt fel kellett függeszteni a mérkőzések lebonyolítását.

– Kieső helyen álltunk a 12 csapatos bajnokságban, de csak két–három ponttal voltunk lemaradva a 10. helyezettől – mondta Weinacht János. – Nem tűnt behozhatatlan hátránynak, egy jó hajrával sikerülhetett volna kivívni a pályán a bennmaradást. Azonban ez végül a koronavírus megjelenése miatt másként alakult. A szövetség kivárt, majd néhány napja azt a döntést hozta, hogy befejezettnek nyilvánítja a bajnokságot, a következő szezonban pedig az előző kiírás alapján indulhatnak a csapatok, így tehát biztossá vált, hogy megőriztük NB I-es tagságunkat.

A szakosztályvezető hozzátette: jelenleg nem edzenek, az augusztus végén vagy szeptember elején induló bajnokságra július 10-én kezdik a felkészülést. Weinacht János hozzátette: a Sörgurítók ifjúsági csapata kiváló szezont zárt, hiszen a bajnoki meccsek felfüggesztésekor a második–harmadik helyen állt.

A Magyar Teke Szövetség döntése azt is jelenti, hogy az NB II-es mezőnyben a következő szezonban is két soproni csapat lesz, a Scarbantia SE és Turris SE is képviselheti városunkat.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.