Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Babos döntőt nyert

| Munkatársunktól | Sport

Babos Tímea – Andrea Hla­vac­ko­vá­val az oldalán – megnyerte a tas­kenti párosdöntőt a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

A soproni játékos kevéssel azután aratott győzelmet cseh partnerével szombaton a japán Hibino Nao és a grúz Ok­­sza­­na Kalasnyikova felett, hogy egyé­­niben elveszítette a döntőt az ukrán Katerina Bon­­da­ren­kóval szemben.  

– Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam… – nyilatkozta Babos Tímea. Azt is elárulta, fáj a szíve és szomorú, de a vereségtől függetlenül szép eredménynek tartja, hogy döntőt játszhatott egyesben. – Holnap már biztosan jobban érzem majd magam. Annak örülhetek, hogy újabb versenyt nyertünk párosban. Ez volt a célunk, amelyet sikerült teljesítenünk – tette hozzá.

Az elsőként kiemelt Babosék a nyi­­tószettben 5:5-nél elvették az ellenfél adogatójátékát, és saját szervájukat hozva 44 perc alatt győztek az első játszmában 7:5-re. A másodikban 1:1-nél brékelt a magyar–cseh páros és előnyét végig megtartva nyerte 6:4-re a má­­sodik játszmát, ezzel pedig összesen 78 perc alatt a döntőt.

További hír, hogy Babos Tímea kilenc helyet javítva a 43. a női teniszezők világranglistáján. Idén már nyolc döntőt játszott, három egyest és öt párost, és karriercsúcsot jelentő öt sikert – egy egyest és négy párost – aratott. A te­­ni­­szező 2013-as rekordját döntöt­­te meg, amikor négyszer diadal­maskodott párosban. Akkor vi­­szont négy különböző társsal győ­­zött, most pedig idén április közepétől Hlavackova a partnere, akivel azóta négy döntőbe jutottak be, s hármat meg is nyertek. Párosuk a világranglistán a ha­­todik helyen áll, és jó esélyük van arra, hogy részt vegyenek a szezonzáró világbajnokságon, amelyre a ranglista nyolc legjobb kettőse szerez indulási jogot. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.