Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az élmezőnyben telelnek
Az idei utolsó mérkőzésen is nyerni tudott az SC Sopron: 4–1-re diadalmaskodott a csapat a Vitnyéd ellen. Fotó: Németh Péter

Az SC Sopron a második, a SFAC a hatodik helyen áll a tabellán

Az élmezőnyben telelnek

| Munkatársunktól | Sport

A megyei labdarúgó első osztályban a hétvégén befejeződött az idei küzdelemsorozat. Mindkét soproni csapat győztesen hagyta el a játékteret: az SC Sopron hazai pályán 4–1-re diadalmaskodott a Vitnyéd ellen, a SFAC 1900 pedig Pannonhalmán nyert 5–3-ra.

A nyáron újjászerveződött SC Sopron a feljutás igényével vágott neki az évadnak. – Sok fiatal játékos került hozzánk különböző edzettségi állapotban, ezért számunkra nehézkesen indult a bajnokság – mondta Bücs Zsolt vezetőedző. – Az idény közben sokat fejlődött a csapat játéka, az utolsó nyolc–tíz fordulóban már olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel elégedettek lehetünk. Játékban léptünk előre, de a mérkőzések lezárásához szükséges gyilkos ösztön olykor hiányzott a futballunkból, emiatt veszítettünk pontokat. Az ellenfelek gyakran kihasználták, hogy a játékvezetőktől kevés védelmet kaptunk.


A táblázatot az egy meccsel kevesebbet játszott Koroncó vezeti 40 ponttal, a Kapuvár és az SC Sopron 36–36 egységgel követi őket.

– A listavezető nyomás és feljutási kényszer nélkül szerepel, rólunk ez nem mondható el – folytatta Bücs Zsolt. – Döntő lesz az első tavaszi forduló, ha az extra játékosokkal is rendelkező Koroncó otthonában tudnánk győzni, akkor nőnének a reményeink a bajnoki cím és az osztályozó elérésére. A téli szünetben szeretnénk megerősíteni a játékoskeretet, de ez nem lesz könnyű. Magasabb osztályból szinte senki nem akar a megyeibe igazolni. Ezt a nyári példák is alátámasztják.


A SFAC 1900 21 ponttal a 6. helyen fejezte be az őszt.

– Nagyvonalakban elégedett vagyok a helyezéssel, hiszen a célunkat elértük, a pontok tekintetében azonban van hiányérzetem. Többször játszottunk úgy döntetlent, amikor győzelmet engedtünk ki a kezünkből – kezdte Katona Sándor vezetőedző.

A piros-fehérek mínusz tízes gólkülönbséggel zártak, a mezőnyben a legtöbb gólt kapott csapatok között állnak. Ebben jelentős szerepet játszott három súlyos vereségük (Abda 0–6, Koroncó 1–7, Ménfőcsanak 0–8).

– Valóban sok gólt kaptunk, de elég sokat is rúgtunk. Ez a tendencia már évek óta érvényesül nálunk. Ez elsősorban a játékoskeretünk összetételéből adódik, a támadóinknak nem kenyerük a védekezés. Kevesen vagyunk, emiatt is tervezünk egy-két téli átigazolást, de lehet távozónk is. A felkészülést az Angeron végezzük majd, aki ismeri az itteni körülményeket, az tudja, hogy ez nem lesz egyszerű feladat.



Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.