Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Aranyérmes karatésok

| Munkatársunktól | Sport

Öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérem – ezt a szép éremkollekciót hozták haza a veszprémi diákolimpiáról a Kamikaze Karate Egyesület Sopron fiatal sportolói. Ez rekorderedményt jelent az egyesület életében.

Idén a Veszprém Aréna adott otthont az országos kyokushin karate diákolimpia küzdelmeinek. A sportolók formagyakorlat és küzdelem kategóriában is érhettek el helyezéseket. A Kamikaze Karate Egyesület Sopron karatékái kitettek magukért: a 11 fős csapat 5 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett.


Kiemelkedően szerepelt a junior 65 kilogrammban Kránitz Mátyás, aki mindkét kategóriában megszerezte az aranyérmet. Gaál Gellért a 80 kilogrammos juniorok között küzdelemben lett bajnok. Makk Sára a plusz 65 kilogrammos ifjúsági lány kategóriában, míg Varga Borbála a gyermek lány 45 kilogrammos súlycsoportban szerezte meg az első helyezést. A serdülő fiúk 55 kilogrammos súlycsoportjában Lencsés László formagyakorlata ezüstérmet ért, míg a küzdelem során harmadik helyet szerzett.


– Egyesületünk életében ez az eddigi legjobb szereplés, három aranyunk már volt, de öt még egyszer sem – mondta el Polacsek Zoltán, a Kamikaze Karate Egyesület Sopron elnöke és edzője. – Két fiatal, Kránitz Mátyás és Gaál Gellért eredményével a májusi lengyelországi Európa-bajnokságra is kijutott. Mivel a felnőttek közül Spéder István már kvalifikálta magát, három fővel vehetünk részt a kontinenstornán, ami óriási eredmény.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...