Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Amatőr megyei bajnokság nőknek

| Munkatársunktól | Sport

Az idei évben először nők számára is hivatalos mérkőzéseket rendeznek megyénkben. A Győr–Moson–Sopron megyei Kosárlabda Szövetség elnöksége kiemelt célként fogalmazta meg a női bajnokság elindítását.

A megyei szakszövetség szervezésében a férfiak már hosszú évek óta az ország egyik legnagyobb csapatlétszámával rendelkező bajnokságában pattogtatnak. A megyei bajnokságra idén 21 csapat nevezett. Ugyanakkor a női bajnokságra korábban nem volt elég jelentkező. 

– Hosszú évek óta próbáljuk megszervezni a női bajnokságot – tudatta Wischy Péter, a megyei kosárlabda szövetség ügyvezetője. – Hála az elnökség két lelkes tagjának, Hoffmann Gergőnek és Kotlik Lászlónak, idén, a november 17-i hétvégén várhatóan négy–hat csapattal egy soproni torna keretében ismét hivatalos mérkőzéseket rendezhetünk a megyei csapatoknak. Hozzájuk csatlakozhatnak a szomszédos Vas megyéből érkező női együttesek. Nagy örömmel tapasztaltuk a lányok és asszonyok lelkesedését és pozitív hozzáállását.

Wischy Péter hozzátette, továbbra is szívesen fogadják azon csapatok jelentkezését, akik részt vennének a megyei bajnokság küzdelmeiben.

Tervezik a folytatást is: az idei szezonban szeretnének egy-egy tornát rendezni Győrben és Mosonmagyaróváron. A rendezvény valamennyi költségét a Megyei Kosárlabda Szövetség vállalja magára.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.