Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ágfalvi úti győzelem
– Nagyon jó felfogásban fociztunk, főleg a második félidőben – mondta a 6–0-s győzelem után Horváth Csaba, az SC Sopron edzője Fotó: SC Sopron

Elhalasztott mérkőzések, edzések, bajnokságok

Ágfalvi úti győzelem

| Páder Vilmos | Sport

Az SC Sopron először játszott tétmérkőzést az Ágfalvi úti sporttelepen, és 6–0-s győzelemet aratott. A SFAC 2–0-ra kikapott.

Az MLSZ Elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig.

Városunk csapatai közül az SVSE és a Balfi SE még nem kezdte el a tavaszi szezont, de már nem is fogják.

Az SC Sopron játékosai bajnoki pályaavatón óriási elszántsággal kezdték a szombati mérkőzést. Már az első perctől nyomás alá helyezték a vendég Lébényt, de játékukban sok volt a pontatlanság. Számos gólhelyzet után végül Honyák bombalövése talált utat a vendégek kapujába. Az első félidő befejezése előtt Galambos követte csapattársát, s növelte az előnyt. A második játékrészben, ahogy fogyott a vendégek ereje, egyre jobban dominált a hazaiak erőnléte. Végül Kalmár, Purt, valamint ismét Honyák, majd Baranyai góljaival szétzúzták a szimpatikus lébényiek ellenállását .

– Nagyon jó felfogásban fociztunk, főleg a második félidőben. Ekkor okosan, koncentráltabban játszottunk egy felállt védelem ellen – nyilatkozta Horváth Csaba edző.

– A fiúk végigküzdötték a mérkőzést, de pontatlanság is csúszott játékukba. A nagy akarás görcsössé vált, s ez több alkalommal zavart okozott a fejekben – tette hozzá Schöll József szurkoló. – Ha ezen változtatnak a fiúk, s alázattal folytatják a munkát, a siker nem marad el.

A SFAC legénysége Gönyűn nagy küzdelemben maradt alul. A 2–0-s végeredmény nem tükrözi a látottakat. A kitűnő talajú pályán az Anger réti fiatalok egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak. Sok gólhelyzetet elpuskáztak, viszont két gólt kaptak, így vereség lett a találkozó vége. Katona Sándor edző tanítványainak az összeszokottság hiánya okoz gondot. Az akarat, a hozzáállás, az elszántság megvan a játékosokban, ám egymás megmozdulásait nehezen tudják értelmezni. Tavaszi mérlegük egy győzelem, két vereség. Az idő egyre jobban fogy, huszáros hajrára lesz szükség a bennmaradáshoz.

– A lehetőségeink megvoltak, a sok gólhelyzetet hozó mérkőzésen két pontatlanság döntötte el a három pont sorsát a hazaiak javára – mondta Katona Sándor edző.

A Soproni Szabadidősport Szövetség rendezésében zajló kispályás labdarúgó-bajnokság a koronavírus-fertőzés veszélye miatt átmenetileg szünetel. Kósa István, a szövetség elnöke a döntés tudomásul vételére kéri a csapatok vezetőit. A kispályával kapcsolatos friss hírek a szövetség honlapján jelennek meg.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.