Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A sport egészség

| Munkatársunktól | Sport

Járványos időszakban még inkább fontos a napi sportolás, ugyanakkor az is lényeges, hogy ne essünk túlzásokba – véli Babos Csaba teniszedző. A világ élvonalába tartozó Babos Tímea édesapja szerint a tiszti főorvos, és a teniszszövetség ajánlásait is figyelembe véve, szabályozott körülmények között a teniszt is lehet űzni.

– Ha egy pályán csak két játékos teniszezik, megfelelő távolságban vannak egymástól, cseréknél pedig fontos, hogy kézfertőtlenítőt használjanak – mondta Babos Csaba. – Így biztonságosan lehet teniszezni, a mozgás pedig rendkívül fontos az immunrendszer megerősítéséhez, megfelelő szinten tartásához. 

A tréner erdőjáró emberként örömmel tapasztalja, hogy sokan sétálnak, kocognak vagy kerékpároznak a zöld környezetben.

– A napi mozgás általában is fontos, most azonban a kora tavaszi időszakban, amikor a szervezet esetleg C-, D-vitamin-hiányos állapotban van, kiváló lehetőség az immunerősítésre – tudatta Babos Csaba. – Közepes intenzitású sportolást javaslok, fontos, hogy figyeljük a pulzusunkat, és betartsuk a pihenőidőt. Az is lényeges, hogy ne essünk túlzásokba, nem ilyenkor kell megdönteni a maratonfutás rekordját, nem szabad kizsigerelni, csúcsra járatni a szervezetet, mert akkor épp a várt eredmény ellenkezőjét érjük el.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.