Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A soproni „focicsalád” ünnepe
A Caola SC Sopron ezüstérmes csapata. Hátsó sor (b-j): Bokán Zsolt, Auer Ákos, Kocsis Ármin, Kovács Ottó, Bertha Bendegúz, Antal Gellért, Balogh Ferenc, Csonka Bálint, Bokor Bence, Fendrik Márió; középső sor: Molnár Zoltán technikai vezető, Szabó Szabolcs masszőr, Körmendi Tamás rehabilitáció, Holpár Péter ügyvezető igazgató, Bücs Zsolt vezetőedző, Borsi Csaba kapusedző; alsó sor: Németh Ede, Magas Márton, Baumgartner Bence, Illés Bence, Luisser Márk, Kovács Dominik, Szabados Attila, Honfi Benedek, Magas Bálint, Kovács Alex; a képről hiányzik: Kalász Milán. Fotó: Tóth Péter

Caola SC Sopron: Az NB III-ban megerősített kerettel folytatná a labdarúgócsapat

A soproni „focicsalád” ünnepe

| Munkatársunktól | Sport

A második helyen végzett a vármegyei bajnokság első osztályában a Caola SC Sopron labdarúgócsapata. Mivel a bajnok Koroncó nem kívánt feljebb lépni, a piros-fehéreket illette a jog, hogy részt vegyenek az NB III-ba jutásért rendezett osztályozón.

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette a párosításokat, és ezen úgy alakult, hogy a Caola SC Sopronnak nem kell mérkőzést játszania, erőnyerőként léphet egy osztállyal feljebb. A város labdarúgása így egy év szünet után visszatér a Nemzeti Bajnokságba.

– Köszönetet mondok mindazoknak, akik hittek bennünk, és támogatták a csapatunkat – mondta Holpár Péter, a Caola SC Sopron ügyvezetője. – Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy nagyon fiatal csapattal egy év után sikerült visszajutni az NB III-ba.

Tavaly nyáron új alapokról kellett kezdeni az építkezést, tizenöt labdarúgót igazoltak, hogy egyáltalán el tudjanak indulni a bajnokságban.

– Azért is szerettünk volna minél hamarabb feljutni az NB III-ba, mert így már kedvezőbb pozícióban tudunk tárgyalni a játékosokkal, és jobb szakmai perspektívát kínálhatunk nekik – folytatta Holpár Péter. – Többségi tulajdonosként tavaly megérkezett a csapat mellé a Caola Invest Kft., amely jelentős lépés volt, mellette a városi önkormányzat, illetve az utánpótlás-nevelő klub vállalt szerepet a gazdasági társaságban. Szeretnénk most nyáron úgy megerősíteni a játékoskeretet, hogy az egy osztállyal magasabb szinten is megállja a helyét. Ehhez a szükséges feltételeket a tulajdonosok biztosítani fogják, ahogy ez a záróbanketten is elhangzott. A Caola célja az, hogy öt éven belül NB II-es csapata legyen Sopronnak.

A csapat vezetőedzője Bücs Zsolt marad, akinek a munkájával maximálisan elégedett a klub vezetése.

A város másik csapata, a SFAC 1900 a 9. helyen végzett a vármegyei első osztályban. A piros-fehér alakulat 32 pontot szerzett, 9 győzelmet aratott, 5 döntetlent játszott és 14 vereséget szenvedett. Az egyesület színes programmal zárta az évet: több mint 500 fiatal labdarúgó vett részt szombaton a IV. SFAC Nyárindító Focifesztiválon.

Családi nappal zártak: Nagyszabású családi napra várta az egyesület játékosait és családtagjait az SC Sopron múlt szombaton. Az Ágfalvi úti sportpályán szülő–gyerek focimeccs, élő csocsó, tizenegyesrúgó verseny és ugrálóvárak is szerepeltek a programok között. A rendezvényen köszöntötték az országos bajnokságokon dobogós helyezést szerzett utánpótlás-, felnőtt- és öregfiúcsapatok tagjait. A díjátadón részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester is. 

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...