Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A profi kosarasok közé…
Flasár Zalánnak (zsákol) a soproni kosárlabda egyik nagy reménységeként komoly tervei vannak a sportágban. Fotó: Soproni Sportiskola

„Megtisztelő, hogy játszthattam az SKC felnőttcsapatában”

A profi kosarasok közé…

| Munkatársunktól | Sport

16 évesen játszott az SKC felnőttcsapatában ­Flasár Zalán. A Soproni Sportiskola fiatal kosarasa nem is akármelyik csapat ellen debütált: a listavezető Falco KC Szombathely otthonában lejátszott meccsen szállt be néhány percre.

– Milyen érzés volt a felnőttek között játszani, épp a listavezető Falco otthonában?

– Nagyon megtisztelő volt, hogy ott lehetek, és picit izgultam is, amikor pályára küldött az edző. Már azon is meglepődtem, hogy egyáltalán kerettag lehettem. A Falco elleni meccs előtti napokban szóltak, hogy maradnom kellene edzéseken az SKC-nál, mert a légiós center játékára nem számíthatnak. Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy a meccsen játszani fogok, végül azonban – ha csak néhány percre is – de két alkalommal is pályára léptem. Nagyon jó élmény volt ez számomra, amely örök emlék marad. Az már csak a hab volt a tortán, hogy egy szép asszisztot is ki tudtam osztani.

– Nyilván, ez egy kivételes alkalom volt. Normál körülmények között melyik csapatban játszol?

– Több variáció is van. Alapból a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U18-as együtteséhez tartozom. Ugyanakkor sokszor lépek pályára az SKC U20-as együttesében, de van olyan is, amikor a SMAFC felnőttcsapatában számítanak a játékomra.

– Mi a különbség az ifi és a felnőtt meccsek között?

– Komoly differencia van, hiszen a felnőtt mérkőzések sokkal magasabb színvonalúak, minőségi, professzionális játékosokkal. Nagyon sokat számít a fizikalitás, teljesen más izomtömeggel rendelkeznek a játékosok. Fontos számomra, hogy ilyen fiatalon már belekóstolhatok a felnőtt kosárlabdába.

– Sopron mellett a válogatottban is letetted a névjegyed. Melyik csapatokban szerepeltél?

– Az U16-os utánpótlás-válogatottnak alapembere voltam, ezzel a csapattal tavaly Európa-bajnokságon is szerepeltem. Jelenleg szintén meghatározó játékosként számítanak rám az U18-as nemzeti együttesnél.

– Egészen fiatalon rengeteg rutint szerezhettél már klubcsapatoknál és válogatott szinten. Mik a hosszabb távú céljaid a kosárlabdával?

– Természetesen fontos célom, hogy Magyarországon elérjem a legmagasabb osztály, az NB I. A csoport szintjét. Reményeim szerint azonban nem állnék meg itt, bízom abban, hogy egy európai, magasan jegyzett ligában is kipróbálhatom majd magam. Emellett természetesen fontos célom, hogy az utánpótlás-válogatottak után előbb-utóbb a felnőtt nemzeti együttesben is bemutatkozhassak.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.