Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A láb most is kéznél volt
A soproniak idén 20. alkalommal csatlakoztak a világ gyalogló naphoz Fotó: Németh Péter

A láb most is kéznél volt

| Munkatársunktól | Sport

Jubilált a világ gyalogló nap rendezvénye Sopronban: városunk idén a 20. alkalommal csatlakozott a sportrendezvényhez.

 A túrázók az Alsólövér utcában találkoztak, majd választhattak a 12 kilométeres, illetve a 6,8 kilométeres távok közül. A gyerekeket egy kényelmes, 5 kilométeres séta várta a világ gyalogló napon.


– Nem volt igazán jó időnk, hiszen vasárnap reggel esett az eső – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség elnöke. – Ennek ellenére három csoportban csaknem száz résztvevője volt a túráknak, ami örömteli számunkra. Idén a gyalogló napot is a BeActive (Legyél aktív) európai sporthét keretén belül rendeztük meg, célunk pedig nem változott: szeretnénk, ha minél többen élnének sportosabb életet és kimozdulnának otthonukból, a ké­­nyelmes fotelekből.
A „láb mindig kéznél van” mottójú sportrendezvényt kö­­zösen szervezte a soproni Sportfelügyeleti Csoport, valamint a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség.

Kapcsolódó cikkek

SKC: következik a Kaposvár

2017. 10. 18. | Munkatársunktól

Második győzelmére készülhet a Soproni KC az idei bajnokságban: Váradi Kornél tanítványai múlt pénteken Kecskeméten tudtak nyerni. Most pénteken pedig ismét „tévés meccsen” szerepel a csapat, amely 18.45-től a Kaposvárt fogadja a Novomatic-arénában.