Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A láb most is kéznél volt
A soproniak idén 20. alkalommal csatlakoztak a világ gyalogló naphoz Fotó: Németh Péter

A láb most is kéznél volt

| Munkatársunktól | Sport

Jubilált a világ gyalogló nap rendezvénye Sopronban: városunk idén a 20. alkalommal csatlakozott a sportrendezvényhez.

 A túrázók az Alsólövér utcában találkoztak, majd választhattak a 12 kilométeres, illetve a 6,8 kilométeres távok közül. A gyerekeket egy kényelmes, 5 kilométeres séta várta a világ gyalogló napon.


– Nem volt igazán jó időnk, hiszen vasárnap reggel esett az eső – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség elnöke. – Ennek ellenére három csoportban csaknem száz résztvevője volt a túráknak, ami örömteli számunkra. Idén a gyalogló napot is a BeActive (Legyél aktív) európai sporthét keretén belül rendeztük meg, célunk pedig nem változott: szeretnénk, ha minél többen élnének sportosabb életet és kimozdulnának otthonukból, a ké­­nyelmes fotelekből.
A „láb mindig kéznél van” mottójú sportrendezvényt kö­­zösen szervezte a soproni Sportfelügyeleti Csoport, valamint a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség.

Kapcsolódó cikkek

Asztalitenisz évadzáró

Asztalitenisz évadzáró

2018. 06. 27. | Páder Vilmos

Vegyes érzelmek tarkították a Turris SE asztalitenisz évadzáróját. A Kőszegi úti sportcsarnokban tartott összejövetelen ott voltak az egyesület teke szakosztályának képviselői, valamint a soproni asztalitenisz nagy öregje, a sportág újjáélesztője, Puskás Árpád is.

Esterházy Regatta

Esterházy Regatta

2018. 06. 27. | Munkatársunktól

Hétvégén rendezték az Esterházy Regattát a Fertő tavon. A verseny különlegessége az volt, hogy nem klasszikus versenyhajók, hanem többszemélyes túrahajók mérhették össze tudásukat.