Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A láb most is kéznél volt
A soproniak idén 20. alkalommal csatlakoztak a világ gyalogló naphoz Fotó: Németh Péter

A láb most is kéznél volt

| Munkatársunktól | Sport

Jubilált a világ gyalogló nap rendezvénye Sopronban: városunk idén a 20. alkalommal csatlakozott a sportrendezvényhez.

 A túrázók az Alsólövér utcában találkoztak, majd választhattak a 12 kilométeres, illetve a 6,8 kilométeres távok közül. A gyerekeket egy kényelmes, 5 kilométeres séta várta a világ gyalogló napon.


– Nem volt igazán jó időnk, hiszen vasárnap reggel esett az eső – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség elnöke. – Ennek ellenére három csoportban csaknem száz résztvevője volt a túráknak, ami örömteli számunkra. Idén a gyalogló napot is a BeActive (Legyél aktív) európai sporthét keretén belül rendeztük meg, célunk pedig nem változott: szeretnénk, ha minél többen élnének sportosabb életet és kimozdulnának otthonukból, a ké­­nyelmes fotelekből.
A „láb mindig kéznél van” mottójú sportrendezvényt kö­­zösen szervezte a soproni Sportfelügyeleti Csoport, valamint a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség.

Kapcsolódó cikkek

A törököknél a Sopron Basket

2017. 12. 13. | Munkatársunktól

Franciaország után Törökország: a Sopron Basket a Bourges elleni fájó vereség után a Galatasaray ellen lép parkettre szerdán. A török sztárcsapat ellen hazai pályán sikerült bravúrt elérni az idei Euroliga őszi szezonnyitó mérkőzésén.

Első hűség napi túra

Első hűség napi túra

2017. 12. 13. | Munkatársunktól

Idén már nemcsak a futóknak, hanem a gyaloglás kedvelőinek is lehetőségük volt kapcsolódni a hűség napjához. A túrázók számára egy 7,5 és egy 17 kilométeres táv jelentette a kihívást múlt szombaton.