Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
50 éve a természetben
A Lővér Természetjáró Egyesület ünnepi túrája a Hubertusz étteremtől indult, majd az Óhubertusz-kilátó érintésével a turistaházig kirándultak. Fotó: Németh Péter

Jubileumi túra

50 éve a természetben

| Munkatársunktól | Sport

Idén 50 éves a Lővér Természetjáró Egyesület, amelynek tagjai stílszerűen egy három és fél kilométeres túrával ünnepelték a szép jubileumot.

1972. március 12-én alakult meg a SOFA Sportegyesület, amelynek több szakosztálya is volt: kézilabda, kispályás foci, lövészet és természetjárás. Többek között Igler Antal, Igler Antalné, Bálint Mihály, Cziráki Károly voltak az alapító tagok, és még abban az évben 28-an csatlakoztak a természetjáró szakosztályhoz.


– Hosszú ideig működött a szakosztály a SOFA égisze alatt, aztán a cég megszűnését követően önálló szervezetet alapítottunk, 1999 óta létezik a Lővér Természetjáró Egyesület – mesélte Fücsök Károly. – Jómagam 1994-től voltam szakosztályvezető, majd egyesületi elnök. Ma mintegy 35 taggal működünk, jelenleg évente 8–10 túrát szervezünk, sajnos a pandémia a mi tevékenységünket is nagyban korlátozta.


Az elnök hozzátette: tevékenységük nemcsak a túrák, kirándulások szervezésében merül ki. – Alapvető feladatunknak tekintjük a túraútvonalak karbantartását. Nagyon fontos, hogy a jelzések, felfestések mindig jól láthatóak, nyomon követhetők legyenek. A Soproni Parkerdőben, a Szárhalmi-erdőben vagy a Dudleszben is rendszeresen tisztítjuk a túraútvonalakat. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy kiváló kapcsolatot ápolunk a vasutas, postás természetjárókkal. Összeköt bennünket a természet szeretete, a mozgás öröme.


A Lővér Természetjáró Egyesület ünnepi túrája a Hubertusz étteremtől indult, majd az Óhubertusz-kilátó érintésével a turistaházig kirándultak, ahol közös bográcsozás, retró majális szerepelt a programban. A születésnapi rendezvényen részt vett dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester is. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...