Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

4 Szlávik a Tigriseknél
A Soproni Tigrisek SE-nek jelenleg négy igazolt játékosa van a legendás Szlávik családból, felvételünkön Szlávik Bence, ifjabb Szlávik Gábor, Nagy Tamás elnök, Szlávik József és Szlávik Boton

4 Szlávik a Tigriseknél

| Munkatársunktól | Sport

A soproni Szlávik família és a kosárlabda sportág szinte összeforrt az elmúlt években, évtizedekben. Ki ne emlékezne arra a mérkőzésre, amikor a kilencvenes évek elején az SKC az utolsó percekben mindössze 4 játékossal tudta legyőzni az akkoriban sztárcsapatnak számító Szolnok együttesét? Nos, abban a csapatban Szlávik József és Szlávik Gábor is helyet kapott – most pedig a Soproni Tigrisekhez kötődnek.

– Szlávik Józsi az NB II-es csapatunk tagja, 51. évében jár, de hihetetlenül fitt és rutinjával nagy segítségére van a csapatnak – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – Szintén a másodosztályú felnőtt együttesünket erősíti az egykori SKC-kosaras, Szlávik Gábor fia, ifjabb Szlávik Gábor. Azonban itt nem ér véget a sor: U18-as csapatunk egyik legjobbja Szlávik Bence, Szlávik Botond pedig az U16-osoknál pattogtat. 

A sportvezető szerint megtisztelő, hogy ennek a népes kosaras famíliának négy tagja is a Tigrisek igazolt játékosa. – Mivel több generáció képviselteti magát, elmondhatjuk, hogy egyesületünknél tovább él ez a szép, soproni tradíció – tette hozzá Nagy Tamás. – Megbecsüljük őket, és igyekszünk legjobb tudásunk szerint egyengetni a Szlávik család legifjabb képviselőinek szakmai útját.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.