Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Zöld városok az egyetemen

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Soproni Egyetem a Nemzetközi Nyári Iskolát.

Az idei program fókuszában a zöld városok témaköre állt.

A program augusztus 27-én vette kezdetét az AMI épületében, a hallgatókat köszöntötte prof. dr. Náhlik András rektor, Sopron önkormányzata nevében dr. Brummer Krisztián, a Polgármesteri Iroda vezetője, valamint U. Nagy Gábor, az Alkalmazott Művészetek Intézete vezetője. Az idei rendezvényre a korábbinál több, összesen 80 hallgató érkezett, elsősorban Németországból.

A hatnapos program során a hallgatók betekintést nyerhettek a megújuló energiát használó épületek tervezésébe a Soproni Egyetemen, látogatást tettek a bécsi BOKU intézetben, valamint jártak Budapesten, a Konrad Adenauer Alapítványnál és a Budapesti Műszaki Egyetemen is.
Az idei nyári iskola témája a környezet- és klímavédelem, mely egyre inkább fókuszál a városokra. Az egyik legjobb módszer a klímaváltozás negatív hatásainak kiküszöbölésére a zöld felületek, a parkok és erdők területének növelése a városokon belül.

Az esemény fő szervezője és házigazdája a korábbi évekhez hasonlóan prof. dr. Palocz-Andresen Mihály volt.

Skype segítségével további egyetemek is bekapcsolódnak az előadásokba: Leuphana Universität Lüneburg (Németország), Shanghai Jiao Tong Egyetem (Kína), Greenwich Egyetem (UK), Puebla University (Mexikó) és KAS Hong Kong Office (China).

(Soproni Egyetem Facebook-oldala)

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...