Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Különleges filmek a nagyvilágból

Különleges filmek a nagyvilágból

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Vidéken egyedül Sopronban vetítik a 14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál alkotásait. A fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmeket szeptember 5. és 8. között láthatjuk a Búgócsiga Akusztik Gardenben.

64 rövidfilm került idén a BuSho versenyprogramjába, melyekből 43 fikciós, 16 animáció, valamint 5 kísérleti film. A fesztivál 4 napja alatt egyórás blokkokba szerkesztve láthatják az érdeklődők a filmeket, ráadásul mind a 15 blokkban szerepel magyar alkotás. – Idén már 5. alkalommal lesznek láthatóak a fesztivál filmjei a Final Cat film­klub programjaként – mondta a soproni szervezők nevében Csóka Miklós, a MozgóKépMás Egyesület alelnöke.

– A magyar alkotások között több visszatérő versenyző is akad, és felbukkan majd az Oscar-díjas Deák Kristóf is legújabb rövidfilmjével. Sőt, olyan rövidfilmesek is bejutottak a versenybe, akik korábban már díjazottak voltak a fesztiválon, mint például Tóth Barnabás. Az ő neve sem ismeretlen a helyi közönség előtt, tavaly közönségtalálkozón is vendégül láthattuk a filmklubunkban.

Szerdától szombatig, naponta 17.30-tól kezdődnek a vetítések a Búgócsigában, melyekre a belépés idén is díjtalan. Pénteken 21.30-tól a zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir koncertje, míg másnap DJ SL zenéje szórakoztatja a vetítés után kikapcsolódni vágyókat, ezek a programok 500 forintos belépővel látogathatók.
A szervezők azt ígérik, hogy idén is egész évben készülnek különböző témájú vetítésekkel és közönségtalálkozókkal Sopronban – a programokat az önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...

Ne csak bámészkodjunk!

Ne csak bámészkodjunk!

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Hogyan lehet közönyös „nem cselekvőből” aktív cselekvővé válni? – erre a kérdésre is keresték a választ a Soproni Széchenyi István Gimnázium fenntarth...