Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egy osztálykirándulás története
Kovács Borbála Irma

Kovács Borbála az „Így írok én…” első helyezettje a Fergeteges negyvenesben

Egy osztálykirándulás története

| Cziráki Viktória | Soproni fiatalok

A Fergeteges negyvenes kategóriában első helyezést ért el az „Így írok én…” irodalmi pályázaton Kovács Borbála Irma. Elbeszélése egy osztálykirándulás kalandos történetét meséli el.

84 pályamű érkezett az „Így írok én…” elnevezésű diákoknak kiírt irodalmi pá­­lyázatra. Az idei fő téma – a pályázat 40 éves jubileuma miatt – a Fergeteges negy­­venes címet viselte. Ennek a kategóriának első helyezését Kovács Borbála Irmának ítélte a zsűri. 

– Kiskoromban is nagyon szerettem a me­­séket, állandóan arra kértem a szüleimet és a nagyszülőket, hogy meséljenek nekem – mondta a Szent Orsolya Gimnáziumban hetedikes Borbála. – Később persze már magamnak olvastam, de arra, hogy én is tudnék olyan meséket írni, ami másnak tetszik, sokáig nem is gondoltam.

Az első sikert még alsó tagozatban a Soroptimist pályázata hozta meg Bori számára, melyen tanító nénije javaslatára indult. – Anyukámnak diktáltam a történetet, ő gépelte be. Második lettem azon a pá­­lyázaton, és utána – ha láttunk valahol hasonló ki­­írást – mindig indultam. Azóta már nemcsak pályázatokon, hanem saját szórakoztatásomra is írogatok. Megesik néha, hogy például leckeírás közben elbambulok, teljesen máshol jár az eszem, és azt veszem észre, hogy kész történet van a fejemben.

Bori Fergeteges negyvenes témacímű elbeszélése egy osztálykirándulás kalandos történetét mutatja be. – Nagyon jó az osztályközösségünk, egy kicsit mintha mi magunk lennénk a főszereplők. Arról szól, hogy a negyvenfős osztály Erdélybe megy kirándulni, de valaki elveszik, a többiek elkezdik keresni. Kiszöknek, olyan izgalmas kalandokba keverednek, amiket én biztos nem mernék megcsinálni, de végül szerencsésen végződik az eset – tette hozzá Bori. Bár a gépelésben szülői segítséget kér, beleszólni senkit nem enged a történetbe. –Természetesen elolvastatom a kész művet a családdal, meghallgatom a véleményüket, de kijavítani nem engedem.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...