Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csenge sikeres versei
Pócsi Csenge már óvodáskora óta színésznőnek készül. Fotó: Filep István

Csenge sikeres versei

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Pócsi Csenge két verse is bekerült a Csöng a csend című antológiába. A 17 éves lány még mindig színésznőnek készül, az Eötvös-iskola tánc szakán pedig – úgy tűnik – megtalálta a helyét.

Az Irodalmi Rádió évente meghirdeti „Az év diák írója és költője” című pályázatát. Az idén beérkezett alkotásokból állították össze a Csöng a csend című antológiát, amelybe két versét is beválogatták Csengének, akit korábban már bemutattunk újságukban (Csenge nagy tervei, Soproni Téma, 2020. december 9.).

– A Facebookon láttam a pályázati felhívást, amelyre a (V)érzékenység és a Három versszakos című verseimet küldtem be – mesélte Pócsi Csenge. – Egészen kiskoromtól írok verseket, melyeket eleinte az asztalfióknak tartogattam, de az utóbbi években, ha tehetem, megosztom őket másokkal is. Hatalmas boldogság volt nyomtatásban a kezemben tartani az írásaimat! Akkor volt hasonló élményem, amikor a YouTube-on szembejött velem az egyik versem, amit két kislány egy szavalóversenyen adott elő.

Csenge óvodáskora óta színésznőnek készül. Még írni-olvasni sem tudott, amikor már a színitanodába járt. Több darabban is játszott a Soproni Petőfi Színházban, a Csonka délibáb című magyar filmben pedig a főhős húgát, Nemes Katót alakította. Mindenért rajong, ami a színházzal kapcsolatos, és mindent megtesz azért, hogy a nagy álma valóra váljon, ezért is iratkozott be az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium táncszakára.

– Nagyon szeretem ezt a családias hangulatú iskolát, ahol most vagyok 10.-es – folytatta. – Mindössze tízen vagyunk az osztályban, rengeteg mozgásos és táncóránk van, és olyan érdekes tantárgyaim vannak, mint például a tánctörténelem. Az ötéves képzés befejeztével kortárs–modern táncos II. végzettséget szerzünk, aztán a Színművészeti Egyetemre szeretnék felvételizni.

A kedves ifjú hölgy utoljára novemberben játszott a Kamaszszületés című darabban. Még 2022 nyarán vett részt veszprémi és ajkai színitanodásokkal egy táborban, amelynek eredményeként március 27-én Veszprémben adták elő a Hamlet töredék című darabot.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...