Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Apja nyomdokain halad
Németh Bence a Roth-technikum 12. osztályosa, három hétig készült társaival, oktatóival a dr. Szepesi László erdészeti gépész emlékversenyre. Fotó: Filep István

Németh Bence erdész–vadászként szeretne állást találni

Apja nyomdokain halad

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Mint évek óta mindig, idén is a legjobb csapateredményt érték el a Roth-iskola diákjai a dr. Szepesi László erdészeti gépész emlékversenyen. A győztes csapat egyik tagja, Németh Bence ráadásul még egyéniben is második helyezett lett.

Németh Bence édesapja is szakmabeli, ugyanis vadőr. A fiú gyerekkora óta sokszor elkísérte őt a természetbe, így fogalmazódott meg benne, hogy a Roth-technikumban tanul tovább. Az emlékversenyen Nagy Zsomborral és Tüttő Márk Jánossal alkottak egy csapatot. Maguk mögé utasítva iskolájuk 13.-asait, megnyerték a megmérettetést, így kvalifikálva magukat az ifjúsági erdész világbajnokságra.

– A kétnapos verseny első napján adtunk számot írásban az elméleti tudásunkról, majd a gyakorlati versenyszámok következtek: kombinált darabolás, szerelés, lánckímélő darabolás, gallyazás és fadöntés – mesélte Bence. – A második napon már csak szóbeli volt, aminek az eredménye nem számított bele az egyéni pontozásba. Mi, tizenkettedikesek voltunk a „kis” csapat, az első nap végén betekinthettünk a részeredményekbe, és akkor még nem volt biztos, hogy megelőzzük a tizenharmadikasokat, a „nagy” csapatot. A végén mégiscsak sikerült, és nagyon büszkék vagyunk az eredményünkre.

A megmérettetést három hétig tartó intenzív felkészülés előzte meg Zombó Gergely és Zergi Attila gyakorlati oktatók segítségével, az elméletet pedig Varga Rita, Németh László és Molnár József segítségével sajátították el a fiúk. Bence Agyagosszergényben él a családjával. Nem készül továbbtanulni, ha végez a technikumban, erdész–vadász vonalon szeretne állást találni. Az érettségiig azonban van még egy év, és a fiú reméli, hogy jövőre is lesz lehetősége indulni a versenyen – csapattársaival együtt.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...