Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

25 éves a szakmai tanárképzés

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Egyetem Benedek Elek Karán az elmúlt héten konferencián emlékeztek meg a Tanárképző Intézet megalakításának 25. évfordulójáról.

 Dr. Katona György rektorhelyettes köszöntőjében kiemelte az elmúlt időszak eredményeit, dr. Varga István dékán pedig arról beszélt, hogy mindig más, különleges élmény, amikor mérnöki végzettséggel már rendelkező hallgatókat taníthat.

A tanácskozáson felelevenítették az elmúlt negyedszázad életképeit, kiállításon mutatták be az emlékeket, és megvitatták a pedagógusképzés jövőjét.
A soproni szakmai tanárképzés ötletét és koncepcióját annak idején dr. Lükő István vetette fel. A pedagógiai szakok gondozására 1993-ban megalakult a Tanárképző Intézet, amely a folyamatos oktatási–kutatási feladatai ellátása mellett belső fejlesztéseket, szervezeti átalakításokat is megvalósít. A nappali tagozaton 1994-ben kezdődött meg az oktatás.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...