Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Okosrollerrel Sopronban
Az okosrollerekkel jelenleg Sopron kilencven különböző pontján lehet parkolni. Fotó: Filep István

Az eszközök a Lime RideGreen applikációval használhatók

Okosrollerrel Sopronban

| Etzl Edgár | Panoráma

Megérkezett a legismertebb közösségi okosroller Sopronba.

Múlt péntektől 250 elektromos roller bérlésére nyílik lehetőség városunkban. Ezekkel a kezdeti tesztidőszakban Sopron 90 pontján lehet parkolni. A rollerek tulajdonosa és üzemeltetője a Lime, a GYSEV Zrt. pedig logisztikai szolgáltatóként vesz részt a projektben: a vasúttársaság munkatársai elektromos autóval végzik a rollerek lemerült akkumulátorainak cseréjét a parkolópontokon. A kezdeményezést Sopron önkormányzata is támogatja.

– Ez az első SmartCity megoldása Sopronnak. Kezdődik a SopronFest, a városunkba érkező turisták is valószínűleg használni fogják ezeket a rollereket – mondta a bemutató sajtótájékoztatón dr. Farkas Ciprián polgármester.

– Úgy gondolom, a városon belüli mikromobilitási eszközök, mint például az okosrollerek remekül kiegészítik a vasúti közlekedést – tette hozzá Ungvári Csaba, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A rollereket bemutató sajtótájékoztatón felszólalók, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője közösen próbálták ki az e-rollereket.

Használati feltételek: Az eszközök a Lime Ride­Green nevű applikációval használhatók, alkalmanként 250 forintért lehet feloldani azokat, majd percenként 65 forintba kerül a rollerezés. Az eszközöket csak a kijelölt pontokon szabad hagyni használat után. Fontos: a HELLOSOPRON kuponkód egy ingyenes feloldást és 10 perc díjtalan használatot biztosít. Sisak viselése a rollerek használata közben nem kötelező, de erősen ajánlott.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...