Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Minőségben nincs kompromisszum
Takács Gábor, a KTT Kft. ügyvezetője elmondta: kiemelt céljuk a saját szerszámgyártás fejlesztése, bővítették a telephelyüket és a gépparkot is. Fotók: Filep István

KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft.: A cég 2020-ban bővítette új csarnokkal telephelyét

Minőségben nincs kompromisszum

| Köves Andrea | Panoráma

Vannak köztük tősgyökeresek, vidéki eredetűek és külföldi tulajdonúak – ami közös bennük, hogy változatos tevékenységüket Sopronban végzik. Sorozatunkban a város legjelentősebb cégeit mutatjuk be, ezúttal a KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft.-t.

Talán Kubinszky János, a soproni alapító sem gondolta volna, amikor 1980-ban életre hívta a tömítéstechnikával foglalkozó néhányfős kis vállalkozását, hogy négy évtized múlva egy nemzetközi szinten jegyzett, 100 főt foglalkoztató céggé növi ki magát. A KTT Kft. jelenleg az Axel Johnson International globális ipari csoport része, amelynek központja Stockholmban található, a csoporthoz 34 országban 200 vállalat tartozik.

20 országba szállítanak

– Fő feladatunk változatlanul a saját márkás szimeringek gyártása, emellett egyedi műszaki gumiáruk elkészítését is vállaljuk – mondta Takács Gábor ügyvezető igazgató. – Cégünk ma az egyetlen hazai szimeringgyártó, amely valamennyi használatos szerkezeti anyagból nagy méretválasztékot kínál. Termékeinket több mint húsz ország jármű- és gépipara első beépítőként, valamint tömítéskereskedelme pótalkatrészként használja nagy megelégedéssel. Felhasznált alapanyagainkat Európa vegyiparának „krémjétől” szerezzük be.

A vevő gondolatát is ki kell találni

A KTT Kft. üzleti köre rendkívül kiterjedt, olyan neves referenciákkal rendelkezik, mint amilyen a Bosch, a Festo, a Grundfos, a Caterpillar, a KUKA Robotics vagy az Electrolux. A gyártás mellett a kereskedelmi tevékenységre is nagy hangsúlyt fektetnek: erősségük, hogy a raktárukban több ezer import tömítést is tárolnak, amelyeket a lehető leggyorsabban eljuttatnak a megrendelőkhöz.

A cég nagyságáról beszédesen mesélnek a számok: árbevétele két és fél-, hárommilliárd forint körül mozog éves szinten, üzletstratégiájának köszönhetően még a Covid-járvány ideje alatt is sikerült növekednie. Vajon milyen fontos alapelvek biztosítják a folyamatos fejlődést? – tettem fel a kérdést a cégvezetőnek. – A legfontosabb számunkra a vevő, szemléletünk szerint még a gondolatát is ki kell találni – hangsúlyozta Takács Gábor. – A szakterületünk meglehetősen speciális, vevőink nem feltétlenül tömítéstechnikában jártas szakemberek. Nem csupán egy terméket adunk el, hanem mellé adjuk a szaktudásunkat is. Stratégiánk másik meghatározó eleme működési modellünk, azaz a gyártás és a kereskedelem összhangja, partnereinknek nagy könnyebbséget jelent, ha nem kell több csatornából beszerezniük a termékeket. Mindemellett a minőségben nem ismerünk kompromisszumot. Szimeringjeink minden egyes darabja átesik egy gyártás végi ellenőrzésen, a legszigorúbb minőségirányítási rendszer szerint végezzük tevékenységünket.

Bővülő telephely és géppark

A cég 2020-ban bővítette új csarnokkal a Besenyő utcában található hatezer négyzetméteres telephelyét, ám az idei esztendő sem telt el fejlesztés nélkül. A napokban érkezett meg egy nagy értékű fröccsöntő gép, amelyhez területfejlesztés is társul, illetve egy nagy pontosságú 3D-s mérőberendezéssel is gazdagodott a géppark.

Az ügyvezető szerint a mostani adottságoknak köszönhetően akár ötven százalékkal is növelhető a forgalmuk a közeljövőben. Kiemelt célnak tartják a saját szerszámgyártás fejlesztését, amely újabb lehetőséget biztosít a vevők speciális igényeinek kielégítésére.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...