Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megújuló soproni utak, járdák

| Munkatársunktól | Panoráma

A korábbi évekhez hasonlóan most is jelentős összeget, mintegy másfél milliárd forintot biztosít a soproni önkormányzat járdák és utak rendbetételére.

 – A polgárok igényeinek megfelelően a város több pontján is dolgoznak a szakemberek az utak rendbetételén, járdák felújításán, parkolók bővítésén – hangzott el a Jereván-lakótelepen tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester. A Soproni Horváth József utcától a Márcfalvi utcáig, mintegy 800 méteren, újul meg a járda a IV. László király utcában. A szakasz várhatóan október közepére készül el. A Jereván-városrészen több fontos beruházás is kezdődik. A Határőr utca hamarosan teljes hosszában megújul, továbbá az önkormányzat 40 új parkoló létrehozásával segíti a lakók életét. A tél elmúltával a Makó utca felújítását is elkezdik, de folytatódik a munka a város több más pontján, így a Virágvölgyi úton, az Ibolya úton, a Király Jenő utcában és a Winkler úton is.

A városi útfelújítások közben folyamatosan készül az M85-ös, valamint az északnyugati elkerülőút, amelyek tovább enyhítik a Sopronon áthaladó teher- és agglomerációs forgalmat. 

Kapcsolódó cikkek

Összemosódó ünnepnapok

2020. 10. 28. | Madarász Réka

Mindenszentek estéjén és halottak napján szinte minden család kilátogat a temetőbe, hogy egy-egy mécsessel emlékezzen elhunyt szeretteire. Mivel mindkét naphoz a halottakra való emlékezés szokásai, hiedelmei kapcsolódnak, sokan már nem is látják a különbséget.