Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Megújuló soproni utak, járdák

| Munkatársunktól | Panoráma

A korábbi évekhez hasonlóan most is jelentős összeget, mintegy másfél milliárd forintot biztosít a soproni önkormányzat járdák és utak rendbetételére.

 – A polgárok igényeinek megfelelően a város több pontján is dolgoznak a szakemberek az utak rendbetételén, járdák felújításán, parkolók bővítésén – hangzott el a Jereván-lakótelepen tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester. A Soproni Horváth József utcától a Márcfalvi utcáig, mintegy 800 méteren, újul meg a járda a IV. László király utcában. A szakasz várhatóan október közepére készül el. A Jereván-városrészen több fontos beruházás is kezdődik. A Határőr utca hamarosan teljes hosszában megújul, továbbá az önkormányzat 40 új parkoló létrehozásával segíti a lakók életét. A tél elmúltával a Makó utca felújítását is elkezdik, de folytatódik a munka a város több más pontján, így a Virágvölgyi úton, az Ibolya úton, a Király Jenő utcában és a Winkler úton is.

A városi útfelújítások közben folyamatosan készül az M85-ös, valamint az északnyugati elkerülőút, amelyek tovább enyhítik a Sopronon áthaladó teher- és agglomerációs forgalmat. 

Kapcsolódó cikkek

Néptáncosok a GYIK-ban

Néptáncosok a GYIK-ban

2024. 04. 24.

Összesen húsz műhelyből csaknem 300 fiatal érkezett a XXI. soproni regionális szóló néptáncvetélkedőre.