Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Adományok Kárpátaljára
Március óta a 17. szállítmány indult Sopronból az ukrajnai rászorulókhoz. Fotó: Griechisch Tamás

Adományok Kárpátaljára

| Panoráma

Egy kisbusznyi felajánlás indult útjára a Szent Márton Házból Sopron testvérvárosába, a kárpátaljai Csongorra. Ismét sikeres volt a Határok Nélkül Alapítvány iskolatáska- és tanszergyűjtése.

Múlt pénteken a Szent Márton Házban szó szerint méteres halmokban álltak a minőségi, divatos iskolatáskák, amelyekbe az adományozó családok szinte minden esetben tettek tanszereket: füzeteket, tollakat, ceruzákat, radírt és egyéb eszközöket – de a szervezők elmondása szerint külön is érkezett sok-sok praktikus adomány.

A felajánlások egy része az alapítvány által felkarolt, rászoruló soproni családokhoz kerül, a többit a Nyíregyházi Karitász segítségével a kárpátaljai Csongorra juttatják el a háború elől odamenekült gyermekek részére.

Röviddel az után, hogy az önkéntesek megpakolták a Csongorra elindított kisbuszt, már készítették is össze a következő járműbe szánt felajánlásokat.

A múlt pénteki volt március óta a tizenhetedik szállítmány, amely az alapítvány révén érkezhetett meg az ukrajnai rászorulókhoz. A kisbusz megpakolásában részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki mintegy tizenöt éve önkénteskedik a soproni Határok Nélkül Alapítvány küldetéseiben.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...