Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Világjáró kórusbérlet

| Munkatársunktól | Kultúra

A soproni Kórus Spontánusz izgalmas koncertkínálattal indítja útjára történetének első saját bérletsorozatát. A három hangversenyen zenei világutazásra invitálják a közönséget, melynek első állomása Amerika.

2018. november 25-én, vasárnap délután 3 órakor a kórus megkezdi világkörüli útját: Amerikai Egyesült Dallamok című koncertjükön észak-amerikai kortárs kórusmuzsikával ismertetik meg a soproni Szent Margit-templomba látogatókat. 

– Idei évadunkban tudatosan fordulunk fülbemászó melódiák és könnyebben befogadható művek felé – fogalmazott Kocsis-Holper Zoltán, a kórus karnagya. – Első koncertünk az Amerikai Egyesült Államok zenei világából merít, amely már mindennapjaink szerves részévé vált filmeken és sorozatokon keresztül.

Olyan ma élő, közkedvelt és világszerte ismert zeneszerzők alkotásait is hallhatja majd a közönség, mint Eric Whitacre, Ola Gjeilo, Jake Runestad vagy William Hawley. Némely dinamikus darab előadása során pedig nem csupán hangszálaikat dolgoztatják meg majd a kórustagok, hanem kezüket és lábukat is.

Az egész évadra érvényes bérletek még kaphatók a Cédrus Könyvesboltban és a GYIK Rendezvényházban, ezek megvásárlásával a Kórus Spontánusz Egyesületet támogatják. Egy koncertre érvényes jegyet csak a helyszínen, a rendezvény előtt lehet váltani.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...