Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Véget ér a Táncrapszódia

| Munkatársunktól | Kultúra

A hónap végi két előadással búcsúzik az idei évadban a közönségtől a Táncrapszódia, amelyben a Sopron Balett három táncjátékot ad elő.

Az első produkció, a Lángoló szív egy különleges műhelymunka eredménye: Alekszej Batrakov, az oroszországi Saransk City Ballet igazgató–koreográfusa mesterkurzust tartott a Sopron Balett tagjainak, majd az együttes három férfi táncosa részt vett Batrakov szaranszki társulatának munkájában. Így született meg a produkció, amelynek az alkotó koreográfus A szerelem és hősiesség himnusza alcímet adta. A lelket és szívet megemelő előadás az igaz szerelem és a közösségért hozott áldozat apoteózisa.


A középső, a Labirintus az örök emberi útkeresés szimbóluma, s annak az etikai kételynek a kivetülése, hogy képesek vagyunk-e az ismeretlen sötétségben tájékozódni, legyőzni az ősgonoszt, és visszatalálunk-e a fényre.


S végezetül a Mozart szelet háromtételes, finom humorú táncetűd arról, ahogy a közönség készül, útra kel és megérkezik a színházba – a’ la Mozart!

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...