Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ünnepeltek a zenészek

| Munkatársunktól | Kultúra

Az alapítás 190. évfordulóján közös koncerttel ünnepelt a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola.

A két intézmény az 1829-ben alapított Soproni Zeneegyesület utódjaként működik. – Alapításától szimfonikus zenekari és oratorikus koncerteket szervezett az egykori zeneegyesület – emlékezett vissza a hangverseny kezdetén Kóczán Péter, a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. – 190 éve indult el a polgári zeneoktatás is Sopronban.

Az ünnepségen több tagot is köszöntöttek, dr. Fodor Tamás pedig jubileumi elismerő oklevelet adott át Lampert Tündének, a zeneiskola vezetőjének. – Az ifjúság nevelésében a zeneoktatás kiemelkedő értéket jelent és nagyon eredményes Sopronban – mondta a polgármester.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...