Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Torma Sándor fotói

Torma Sándor fotói

| Munkatársunktól | Kultúra

ELSŐ címmel nyílt meg Torma Sándornak, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. audiovizuális munkatársának fotókiállítása az Ármány & szerelem című előadás premierjének szünetében a Soproni Petőfi Színházban.

Torma Sándor színházi fotóival több éve találkozhatnak a soproni teátrum nézői, a Liszt-központ látogatói, valamint lapunk olvasói. A város kulturális eseményeit, előadásokat, koncerteket, kiállításokat dokumentáló fotós képei az internetes és nyomtatott sajtóban rendszeresen felbukkannak. Mindemellett kamerával a kezében is egyre gyakrabban láthatják, a Páholy című színházi magazin képi világát ő alakítja ki.


– Szerencsésnek gondolom magam, mert ambícióimnak megfelelően egyre több és nagyobb feladatot kapok a cégnél – írta Torma Sándor a tárlathoz kapcsolódó életrajzában. – A magazinműsor mellett fotózom az előadásokat, a Liszt-központ rendezvényeit, készítek társulati portréképeket, kisebb grafikai anyagokat, vetítéseket, műsor- és előadás-ajánlókat, reklámspotokat és néha színházi kellékként funkcionáló képeket. Ezek koncepcióját, kivitelezését többnyire rám bízzák. Színházi munkáimnak köszönhetően egyre több felkérést kapok, több soproni együttesnek (Pair o’ Dice, SativuS, Innistrad) készítettem már videoklipet is Riba Szabolcs barátommal, operatőr kollégámmal.


A 21 fotót felvonultató kiállítást Pomezanski György televíziós műsorszerkesztő, műsorvezető, a Duna Televízió korábbi alelnöke nyitotta meg. Közreműködtek Varga Noémi és Joachim Zeiss.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...