Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Telt házas jereváni matiné

Telt házas jereváni matiné

| Munkatársunktól | Kultúra

Prokofjev-, Mendelssohn–Bar­tholdy- és Erkel-műveket játszottak a soproni szimfonikusok az elmúlt héten a jereváni Szent-Imre templomban, a közönség soraiban a Lackner Kristóf Általános Iskola és a Fáy-iskola diákjai foglaltak helyet.

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar a Jereván-lakótelepen tartott matinékoncertje a legrangosabb nemzetközi hangversenytermekben is megállta volna a helyét. Az élő zene, az élő koncert varázsa és ereje semmivel nem pótolható, ezért is fontos, hogy a kiváló soproni szimfonikusok különleges küldetést vállalnak azzal, hogy a helyszínre hozzák az igényes zenét és előadásmódot mindazoknak, akik nem jutnak el a koncerttermekbe.

– Amellett, hogy körülbelül ezerfős közönséget érünk el bérletes koncertjeinkkel, folyamatosan keressük azokat az alkalmakat, amikor megszólíthatjuk a fiatalságot. Erre ez egy kiváló lehetőség volt, örültünk a nagy érdeklődésnek és a komolyzenére nyitott fiatal hallgatóságnak – mondta el Kóczán Péter, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...