Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Táncrapszódia a Sopron Balettő

| Munkatársunktól | Kultúra

Nagyszabású, sokszínű, különleges és látványos produkcióval lepte meg a közönséget a Sopron Balett ebben az évadban. A Táncrapszódia hivatalos premierje december 9-én volt.

A táncelőadásnak azért is örült Pataki András, a soproni színház direktora, mert a szaranszki testvérszínházi kapcsolatoknak köszönhetően érkezett a társulathoz koreog­ráfusként Alekszej Batrakov és a két új orosz táncos: a 24 esztendős Darija Pisminceva és a 22 éves Andrej Potapov. Alekszej Batrakov munkája Szergej Rahmanyinov zenéjére készült és a Lángoló szív címet viseli. A koreográfus elmondta: a szerelemről és a hősiességről szól a mű, arról, hogy képesek vagyunk-e áldozatot hozni egymásért, másokért, egy közösségért, tudunk-e a másik emberért élni.


Az előadásban is szereplő Darija Pismenceva és Andrej Potapov hangsúlyozták: nagyon jól érzik magukat Sopronban és a társulatban, amely friss alkotóműhelyként hat rájuk, erős, jó csapatba kerültek.


Demcsák Ottó ötlete nyomán a győri Rosta S. Csaba építész dzsesszzenekara, a RAS Q írt egy lemezt a görög mitológia ismert történetéhez, és ehhez az albumhoz készült el a félórás táncmű, a Labirintus a Sopron Balett vezetőjének koreográfiájával. Ezt már láthatták az elmúlt évad nyílt napjára ellátogatók, most a Táncrapszódia második részében kerül színpadra bérletben.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...