Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Táncrapszódia a Sopron Balettő

| Munkatársunktól | Kultúra

Nagyszabású, sokszínű, különleges és látványos produkcióval lepte meg a közönséget a Sopron Balett ebben az évadban. A Táncrapszódia hivatalos premierje december 9-én volt.

A táncelőadásnak azért is örült Pataki András, a soproni színház direktora, mert a szaranszki testvérszínházi kapcsolatoknak köszönhetően érkezett a társulathoz koreog­ráfusként Alekszej Batrakov és a két új orosz táncos: a 24 esztendős Darija Pisminceva és a 22 éves Andrej Potapov. Alekszej Batrakov munkája Szergej Rahmanyinov zenéjére készült és a Lángoló szív címet viseli. A koreográfus elmondta: a szerelemről és a hősiességről szól a mű, arról, hogy képesek vagyunk-e áldozatot hozni egymásért, másokért, egy közösségért, tudunk-e a másik emberért élni.


Az előadásban is szereplő Darija Pismenceva és Andrej Potapov hangsúlyozták: nagyon jól érzik magukat Sopronban és a társulatban, amely friss alkotóműhelyként hat rájuk, erős, jó csapatba kerültek.


Demcsák Ottó ötlete nyomán a győri Rosta S. Csaba építész dzsesszzenekara, a RAS Q írt egy lemezt a görög mitológia ismert történetéhez, és ehhez az albumhoz készült el a félórás táncmű, a Labirintus a Sopron Balett vezetőjének koreográfiájával. Ezt már láthatták az elmúlt évad nyílt napjára ellátogatók, most a Táncrapszódia második részében kerül színpadra bérletben.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.