Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Stanley Jordan varázslata
A koncert lenyűgözte a zsúfolásig megtelt barlangszínház közönségét Fotó: Torma Sándor

Stanley Jordan varázslata

| Munkatársunktól | Kultúra

Stanley Jordan, a nemzetközi dzsesszélet sztárgitárosa, zeneszerzője koncertezett a fertőrákosi barlangszínházban.

 Először játszott együtt a műfaj egyik legnagyobb basszusgitáros csillagával, a virtuóz chilei Christian Galvezzel és két magyar zenészlegendával, Horváth Kornél ütős­­­­sel, valamint Dörnyei Gábor dobossal. A négy remek zenész még soha nem muzsikált együtt ilyen formációban, ezért világpremiernek számított a közös fellépésük, és ez a fo­­kozott érdeklődésen is meglátszott. Gyorsan elfogytak a jegyek a nem mindennapi eseményre.

Zsúfolásig megtelt a barlangszínház a szombat esti koncertre, a ma­­gyar érdeklődők mel­­lett osztrák, orosz, olasz, né­­met, szlovák és lengyel nézők is érkeztek, hogy lássák a virtuóz ze­­nei klasszisokat, akik mindent beleadtak ezen az estén, és olyan koncertélményt nyújtottak, amely sokáig emlékezetes marad nemcsak a né­­zők, hanem a zenészek számára is.

A hatalmas siker után dedikáltak a művészek, akik több mint két órán keresztül a legmagasabb színvonalon szórakoztatták a dzsesszrajongókat, tisztelegve Bartók Béla szellemisége előtt is.

Érdekesség, hogy a sopro­ni Kult­­Kapuk rendezvényen a Liszt­­központban elhelyezett és Japánból érkezett Jamaha típusú zongorán először Stanley Jordan ját­­szott a fertőrákosi barlangszínházi koncertjén. Ez a zongora a kulturális központban marad, és az év végén az ott megnyíló kávézóban használják majd koncertek, fellépések, zenei programok alkalmával. 

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...