Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sikeres Progress Sopron

| Munkatársunktól | Kultúra

Megtartották a Progress Sopron 2019. Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivált városunkban. A második alkalommal életre hívott találkozó versenyprogramjában négy ország (Csehország, Szlovákia, Oroszország és Magyarország) hét csoportja vett részt.

Pataki András, a házigazda Pro Kultúra ügyvezetője, a fesztivál igazgatója megnyitójában arról beszélt, hogy a nem hivatásos és amatőr színjátszás nemzetközi kitekintéssel bíró rangos seregszemléjét idén a páneurópai piknik és a vasfüggöny lebontásának 30. évfordulója alkalmából a magyar demokrácia ünnepének jegyében rendezték meg. Olyan országokat és produkciókat hívtak meg, amelyek ehhez a szellemiséghez, történelmi időszakhoz kapcsolódtak. Az igazgató örömét fejezte ki, hogy immár második alkalommal adhatott otthont a találkozónak Sopron. 

A fesztivál társrendezője a Magyar Szín-Játékos Szövetség. A szervezet elnöke, Regős János rövid köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezendő pár napban sikerül felkelteni a közönség érdeklődését a rendezvény iránt. Mintegy harminc produkciót néztek meg előzetesen, míg végül a soproni mezőny kialakult.

A fesztivál produkcióit szakmai zsűri értékelte. Az elnök Gennagyij Bogdanov, aki műhelymunkát tartott a résztvevőknek és a soproni színészeknek. Mellette Regős János rendező és Lőkös Ildikó dramaturg bírálta el az előadásokat.

Kapcsolódó cikkek

Reményt adó tárlat

Reményt adó tárlat

2024. 04. 24. | Madarász Réka

– Az itt látható alkotások reményt, hitet adnak – mondta dr. Simon István alpolgármester a tavaszi tárlat megnyitóján. A Soproni Képzőművészeti Társas...

Csókos asszony

Csókos asszony

2024. 04. 24.

Premier a Soproni Petőfi Színházban – szombaton nagy sikerrel mutatták be a Csókos asszony című, kétfelvonásos operettet.