Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Kultúra

Hírek.

Szélyes Andrea díja

A legjobb jelmeznek járó díjat ítélték oda Szélyes Andrea tervezőnek a Soproni Petőfi Színház Hétszínvirág című előadásért a XI. Magyar Nyári Fesztiválon a Szarvasi Vízi Színházban. A mesés táncjátékot a Sopron Balett adta elő, a rendező Alekszej Batrakov.

Kevesen tudják, a jelmeztervező színésznőnek készült, játszott és játszik is színpadon, 1992-től a Marosvásárhelyi Ariel Színház tagja. Sopronban kilenc éve kezdett dolgozni jelmeztervezőként. A közönség olyan emlékezetes előadásokban találkozott az általa tervezett ruhákkal, mint Az üvegcipő, A Hatalmas Színrabló, A revizor, Ha mi holtak feltámadunk, Liliom, Őszi szonáta, Táncrapszódia, Macbeth, The Blues Brothers – The Hungarian Show, Ármány & szerelem, Diótörő, A szving meg a tangó, Tied a világ! Hétszínvirág, A gyertyák csonkig égnek, Valahol Európában, A padlás című félig mese, félig musical, valamint az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték jelmezeit is ő tervezte.

Soproni elnök a kórusszövetségnél

Kocsis-Holper Zoltán vezeti a 2021–25-ös időszakban a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségét. Erről döntött augusztus 26-án a szervezet tisztújító közgyűlése. Kocsis-Holper Zoltán a soproni Kórus Spontánusz alapító karnagya és a Debreceni Kodály Kórus karnagya. 

Kapcsolódó cikkek

Reményt adó tárlat

Reményt adó tárlat

2024. 04. 24. | Madarász Réka

– Az itt látható alkotások reményt, hitet adnak – mondta dr. Simon István alpolgármester a tavaszi tárlat megnyitóján. A Soproni Képzőművészeti Társas...

Csókos asszony

Csókos asszony

2024. 04. 24.

Premier a Soproni Petőfi Színházban – szombaton nagy sikerrel mutatták be a Csókos asszony című, kétfelvonásos operettet.