Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Római karnevál
A Római karnevál főszereplője Farkas Ibolya – korábban díjat is kapott Margit megformálásáért

Római karnevál

| Munkatársunktól | Kultúra

Nagy taps közepette hódította meg a nézőket a Római karnevál című produkció szereplőgárdája.

A Hubay Miklós művéből készült színpadi játékot kamarakörülmények között, a Liszt-központban játsszák a felnőtt bérleteseknek. A darab legközelebb október 15-én, 16-án, 17-én, 18-án szerepel a soproni színház műsorán, és látható egész évadban. A rendező a Jászai-díjas Pataki András. 

Az előadás a Soproni Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a marosvásárhelyi Spectrum Színház koprodukciójában jött létre. Látható volt már Zentán, nyáron az Esztergomi Várszínház ezzel a darabbal nyitotta meg az évadát a nemzeti összetartozás jegyében. A Római karnevál díszelőadásként meghívást kapott a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljára. A rangos szakmai találkozón Farkas Ibolya Margit megformálásáért a zsűri Színészi Nagydíját érdemelte ki. A produkcióban szereplő Kárp György pedig Életmű-díjat vehetett át.

Farkas Ibolya az erdélyi színjátszás 81 éves legendája, ez a hatvanegyedik színházi szezonja. Pataki András a pályafutása előtt tisztelegve választotta számára Hubay Miklós darabját.

A Római karnevál A padlás után a második őszi bemutatója volt a hűség évadának, és a visszajelzések szerint mindkét előadás elnyerte a közönség tetszését. 

Kapcsolódó cikkek