Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ősbemutatóra készülnek
Mary McDonald Jesus! című kétrészes musicalszerű oratórikus művét adja elő november 29-én a Liszt-központban a Fidelissima Vegyeskar (felvételünkön), a Concordia-Barátság Énekegyesület és Kőszeg Város Fúvószenekara. Fotó: Soproni Téma-archívum

Fidelissima Vegyeskar: 120 ember áll egyszerre a színpadon

Ősbemutatóra készülnek

| Köves Andrea | Kultúra

Jövőre ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Fidelissima Vegyeskar, a kórus mindig keresi az újabb és újabb utakat. Ennek jegyében egy különleges felállásban készül a Jézus Krisztus alakja köré fonódó ősbemutatójára.

– A Jézus Krisztusról szóló művek sora vég nélküli. Sokan dolgozták fel a Megváltó életének történetét. A művek többsége a két „főbb mozzanat”, a születés misztériuma és a halálból való feltámadás örömhíre köré szerveződik – mesélte Takács Eszter kórustitkár. – Ezeknek a műveknek a sorába illeszkedik Mary McDonald Jesus! című kétrészes musicalszerű oratórikus műve, amelyet most számunkra is nagyon inspiráló formában mutatunk be Szilágyi Miklós karnagyunk vezetésével.

Énekesek és fúvószene

Az előadás különleges vállalkozás, hiszen az eredetileg zongorára és kórusra írott, majd szimfonikus zenekarra hangszerelt darab ezúttal fúvószenekari kísérettel szólal meg. Szilágyi Miklós amellett, hogy kilencedik éve áll a Fidelissima Vegyeskar élén, a kőszegi, 164 éves múlttal rendelkező Concordia-Barátság Énekegyesületet és a 157 éves Kőszeg Város Fúvószenekarát is vezeti. Ennek a szerencsés „együttállásnak” köszönhető a Jesus! című produkció létrejötte, amelyben a kórusokat fúvószenekar kíséri majd. Az énekeket női és férfi narráció köti össze, és a művet – a könnyebb érthetőség kedvéért – magyar nyelven adják elő.

Céljuk: Lenyűgözni a közönséget

Az összes résztvevő nagy izgalommal készül a november 29-i soproni koncertre, amelynek a Liszt-központ ad otthont, illetve december 17-én Kőszegen, a Jurisics-vár lovagtermében is élvezheti a közönség az adventi muzsikát. Három szombaton is közösen próbálnak a koncerteket megelőzően, hiszen nagyon nagy összehangoltságot kíván, amikor 120 ember áll egyszerre a színpadon. Az a céljuk, hogy a közönségnek a lehető legnagyobb élményt nyújtsák a közismert dallamok – karácsonyi dalok, koráldallamok és műzenei részletek – felidézésével.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

SÜH: élmény és érték

SÜH: élmény és érték

2024. 06. 12. | Köves Andrea

Kezdődik a 66. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata. A 120 programot 30 helyszínen több mint 3000 közreműködővel élvezheti a közönség. Idén is kiem...