Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nemzetközi alkotótábor
Fotó: Griechisch Tamás

Nemzetközi alkotótábor

| Munkatársunktól | Kultúra

Magyar, és osztrák alkotóművészek gyűltek össze tíz napon át Sz. Nagy Sándor soproni műtermében a 3. Nemzetközi Alkotótáborban. Az elkészült műveket egy kiállításon mutatják be vasárnap, a Várkerület Galériában.

Szakmai instrukciók mentén alkothattak az osztrák, illetve Sopron és környéki műkedvelők egy Balfi úti műteremben. A Nemzetközi Alkotótábor ötlete Szabó Katalin, Gerhard Cervenka bécsi festőművész és Soproni Képzőművészeti Társaság közös munkájaként jött létre, amelyet idén is egy mottó mentén szerveztek meg: ez a jelmondat a „Fess nekem rétet, kertet, a te Paradicsomodat!” lett - mondta el Gerhard Cervenka szervező.

A mottó többféle jelentéssel bírhat, így mindenki azt festheti le, amit ez számára jelent, akár a Paradicsomot vagy egy szép kertet, tájat. A műalkotók a kísérletező festészetet próbálhatták ki, amely azt képviseli, hogy mindenki a saját maga által elképzelt ötleteit veti vászonra.

Forrás: sopronmedia.hu

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...