Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Most vagy soha!
Szendrey Júlia (Mosolygó Sára) és Petőfi Sándor (Berettyán Nándor) a Most vagy soha! című filmben.

Most vagy soha!

| Kultúra

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

A film azt mutatja be, hogy milyen lehetett ezt a forradalmi napot Petőfi és barátai szemszögéből átélni, egy közös ügyért harcolva.

Mint Lóth Balázs, a film rendezője mondta, a főszerepet játszó Berettyán Nándor a filmben egy nagyon modern Petőfi, akivel a ma embere is tud azonosulni; kiáll a szerelméért és a barátaiért, és sohasem adja fel, hiába próbálnak keresztbe tenni neki.

A film egyik célja, hogy a ma közönsége testközelből élhesse át 1848. március 15. eseményeit. Rákay Philip kreatív producer, forgatókönyvíró hangsúlyozta: döbbenetes, de egyetlen vers kellett a forradalomhoz és persze Petőfi kivételes személyisége. „Ő volt a szikra, amely mindent lángra lobbantott” – fogalmazott.

A film egyes jeleneteit Sopronban forgatták. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...